سیستم مدیریت محتوا (CMS) همانطور که از نامش پیداست سیستمی است که به وسیله آن میتوان به مدیریت محتوا داخل سایت پرداخت. در گذشته افراد برای پویایی سایت خود هزینه زیادی را به طراحان وب میدادند، اما با آمدن CMS ها مدیریت سایت بسیار آسان شده است. مدیر یک وب سایت با کمک این سیستم توانایی انتشار، سازماندهی، ویرایش، حذف و نگهداری محتوای تولید شده را بدون نیاز به برنامهنویسی دارد. CMS انواع مختلفی داشته که برخی از آنها به خاطر داشتن قابلیت های خاص در جهان بسیار محبوب شدهاند.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
CMS مخفف عبارت (Content Management System) است و با کمک آن میتوان بدون نیاز به نوشتن همه کدها از ابتدا و بدون اینکه فرد بداند که چگونه کدنویسی کند، یک وبسایت ساخت و کار طراحی سایت را انجام داد. در واقع سیستم مدیریت محتوا نوعی نرمافزار رایگان بوده که با استفاده از آن میتوان به جذابتر کردن سایت برای کاربران پرداخت. این سیستم با مدیریت تمامی زیرساختهای اساسی به افراد این امکان را میدهد تا تنها بر قسمتهای در معرض دید وبسایت خود تمرکز داشته باشند. بهطور دقیقتر، CMS کاربردهای مفیدی برای وبسایتها دارد، بهویژه برای وبسایتهایی که برای افزودن، ویرایش و مدیریت محتوای یک وبسایت نیاز به رابط کاربری دارند.
معرفی محبوب ترین CMS های جهان
انواع مختلفی از سیستم مدیریت محتوا در بازار وجود دارد که هر کدام بسته به نوع کسبوکار و نوع استفادهای که از آن میشود، مزیتهای خاص خود را دارند.
یک CMS خوب و مناسب باید توانایی توازن بین نیازهای سایت و اهداف کسب و کار را ایجاد کند. سادگی، شخصیسازی، امنیت، اعتبار و قیمتگذاری از جمله مهمترین فاکتورهایی است که باید آنها را در انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا در نظر داشت. برخی از CMS ها به دلیل داشتن این قابلیتها در جهان بسیار محبوب هستند، که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم، پس با تارینوتک همراه باشید:
وردپرس (WordPress)
وردپرس WordPress در ابتدا با هدف مدیریت محتوای وبلاگ طراحی شده بود؛ اما با افزوده شدن قابلیتهای بسیار به سرعت توانست یکی از محبوبترین CMS دنیا شود.
وردپرس با توجه به ماهیت Open-source خود بیشتر برای وبلاگ و سایتهای محتوامحور کارآیی دارد. استفاده از وردپرس بسیار ساده بوده و به خاطر داشتن پوستههای زیاد، کسب و کارهای کوچک بسیاری توانستهاند از وردپرس استفاده کنند. توسعهدهندگان با طراحی قالبها و افزونههای بسیار حرفهای امکان استفاده بسیاری دیگر از کسب و کارهای متوسط و بزرگ را نیز از سیستم مدیریت محتوای وردپرس فراهم آوردهاند. با وردپرس هر نوع دسترسی به کدها و شخصیسازی در دسترس و آسان خواهد بود.
نصب و راهاندازی آسان، وجود امنیت با افزونههای مختلف، داشتن بزرگترین مجموعه قالب و افزونه، ساده و کاربرپسند بودن پنل مدیریت و منطبق بودن با قوانین سئو از جمله ویژگیهای وردپرس هستند. با وردپرس میتوان وبسایتهای مختلفی نظیر وبلاگی، خبری، شرکتی و فروشگاهی را راهاندازی کرد.
شرکت تارینوتک به صورت تخصصی خدمات طراحی سایت وردپرس را با بهترین قیمت ارائه میکند که برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
جوملا (Joomla)
بعد از وردپرس جوملا Joomla یکی از بهترین و محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا به حساب میآید. این CMS دارای قالبهای مختلف و افزونههای مدیریت فایل است که پس از خرید هاست و نام دامنه میتوان از آن استفاده کرد. جوملا برای کاربرانی که تجربه کدنویسی دارند و میخواهند کنترل بیشتری روی طراحی و عملکرد وب سایت خود داشته باشند مناسب و مفید است.
با قابلیت داخلی این CMS میتوان کارهای زیادی انجام داد؛ مدیریت کردن صدها کاربر، ساختن الگوهای متنوع، نوشتن صفحات به چندین زبان مختلف و ایجاد انواع پستهای سفارشی از جمله این موارد است. به طور کلی این سیستم مدیریت محتوا برای افرادی که میخواهند یک وب حرفهایتر را ارائه دهند، مناسب خواهد بود؛ چرا که هم انعطافپذیری و هم ایمنی بیشتری دارد.
با کمک جوملا میتوان به راحتی فروشگاههای آنلاین ایجاد کرد؛ چرا که افزونههای مناسب بسیاری برای یک وبسایت فروشگاهی دارد.
دروپال (Drupal)
دروپال Drupal نیز یک سیستم مدیریت محتوا اپن سورس با شخصیسازی و توسعهپذیری بسیار بالا است. از همینرو از آن بیشتر برای طراحی سایتهای اختصاصی استفاده میشود. به دلیل آنکه دروپال برای توسعهدهندگان ایجاد شده باید درک درستی از HTML و CSS و PHP داشت.
این CMS ویژگیهایی همچون مناسب برای توسعهدهندگان، انتخاب گسترده ماژولها و داشتن بالاترین شهرت از نظر امنیت در بین CMSها را دارد. جالب است بدانید که بیشتر وبسایتهای دولتی و سازمانی بر پایه دروپال ایجاد شدهاند.
ویکس (wix)
ویکس wix سیستم مدیریت محتوایی است که به دلیل داشتن قابلیتهای متنوع و پرشمار میتوان با خیال راحت به طراحی یک وب سایت پرداخت. ویکس سیستم هاستینگ مختص به خود را داشته و تمام جزئیات فنی را پوشش میدهد. ویکس به عنوان آسانترین پلتفرم سیستم مدیریت محتوا (CMS) در وب به شمار میآید.
با وجود اینکه Wix دارای رابط قابل فهم، مجموعهای از پلاگینهای ساده و ادغام ابزارهای جانبی مانند Google Analytics است، اما در رابطه با ادغام ابزارهای پیچیدهتر محدودیتهایی نیز دارد. ویکس برای افراد کارآفرین و شرکتهای کوچک بسیار مناسب و مفید خواهد بود.
بهترین CMS کدام است؟
وردپرس در حال حاضر بهترین CMS در جهان به شمار میرود. این سیستم مدیریت محتوا بسیار محبوب بوده و طرفداران بسیار زیادی در میان طراحان وب سایت نیز دارد. وردپرس شامل کاربردهای متفاوتی همچون ساخت فروشگاه اینترنتی، وبسایت و وبلاگ است.
توسعهدهندگان و متخصصان با وردپرس این امکان را دارند تا به راحتی به طراحی و راهاندازی برنامه و وبسایت ریسپانسیو خود بپردازند. وردپرس مزایایی در مقایسه با سایر CMSها داشته که توانسته به عنوان بهترین شناخته شود:
- پلتفرم اپن سورس (توسعهدهندگان وب میتوانند به راحتی کدهای مورد نظر خود را به آن اضافه کرده و آنها را در اختیار دیگران بگذارند).
- طراحی ساده و استفاده آسان (با داشتن حداقل اطلاعات فنی در زمینه برنامهنویسی، میتوان این سیستم مدیریت محتوا را نصب کرده و قالب مورد نظر خود را بر روی آن پیادهسازی کرد).
- منعطف بودن ( امکان دسترسی به افزونهها و قالبهای مختلف برای طراحی سایت)
- رایگان بودن (انجام صفر تا صد طراحی محتوا بدون پرداخت هیچ هزینهای)
چطور یک وب سایت با CMS داشته باشیم؟
چگونگی انتخاب طراحی سایت برای کسب و کارهایی که خود در فکر طراحی سایت هستند، یک چالش به شمار میرود. با آموزش ساده مراحل طراحی وب سایت با قالبهای وردپرسی آماده، میتوان سادهترین و آسانترین راه برای ایجاد یک وب سایت را طی کرد.
برای ساخت یک سایت در ابتدا به مواردی مانند یک هاست و یک دامنه اینترنتی نیاز دارید که باید از شرکت هایی که این خدمات را ارائه میدهند خریداری کنید، اما اگر در این زمینه اطلاعات ندارید توصیه میکنیم که این کار را به افراد متخصص و کار بلد بسپارید.
تارینوتک تجربه بسیاری در زمینه طراحی انواع وب سایت دارد. شما میتوانید طراحی سایتهای شرکتی یا فروشگاهی خود را با خیال راحت به تارینوتک بسپارید.