روانشناسی در طراحی سایت

نکات روانشناسی برای طراحی سایت

طراحی یک وبسایت جذاب تنها به ظاهر زیبا و کاربردی آن محدود نمی‌شود، بلکه در طی آن باید به اصول روانشناسی نیز توجه شود. به طور کلی، هدف اصلی از رعایت اصول روانشناسی در طراحی وبسایت، بهبود تجربه کاربری و ارتقای روانشناختی کاربران در هنگام استفاده از آن است. تمامی افرادی که قصد راه‌اندازی وبسایت و به ویژه طراحی سایت شرکتی را دارند، باید به این موارد توجه کافی داشته باشند. در ادامه، به ارائه توصیه‌ها و اصول مهمی که در پیشبرد این هدف مورد استفاده طراحان سایت قرار می‌گیرند، می‌پردازیم:

روانشناسی رنگ

روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت

توجه به روانشناسی رنگ در پروسه طراحی سایت، نقش مهمی در ایجاد احساسات مختلف در کاربران دارد. بنابراین اگر طراح سایت به درستی از رنگ‌ها استفاده کند، طبیعتا می‌تواند پتانسیل تاثیرگذاری کار خود را نیز به چندین برابر افزایش دهد. اگر انتخاب رنگ‌ها با مفهوم و اهداف سایت هماهنگ باشند، آنگاه کاربران نیز ارتباط درست و نزدیکی با صفحات و محتوای سایت برقرار خواهند کرد.

تاثیر رنگ ها بر احساسات و ادراک

رنگ‌ها با توجه به تاثیری که بر احساسات و ادراک کاربران دارند، به مراتب از اهمیت بسیاری نیز برخوردار هستند. هر رنگی، توانایی القا کردن یک احساس و واکنش خاص به کاربران را دارد. به عنوان مثال رنگ آبی معمولا احساس آرامش، اعتماد و پایداری را القا می‌کند. این رنگ را می‌توان برای طراحی سایت‌های مرتبط با صنایع فناوری، بهداشت و بیمارستان‌ها مناسب دانست.

استفاده استراتژیک از پالت های رنگی در برند سازی و عناصر طراحی

استفاده استراتژیک از پالت رنگی در برند‌سازی و عناصر طراحی وبسایت، به شناسایی و تمایز برند شما کمک کرده و تجربه کاربری قوی‌تری را ایجاد می‌کند. بنابراین پالت رنگی وبسایت‌تان باید با هویت بصری و برندتان هماهنگ باشد. انتخاب رنگ‌هایی که با لوگو، نام برند و محصولات یا خدمات شما سازگاری داشته باشند، به تعریف و شناسایی هرچه بیشتر برند کمک بسیاری خواهد کرد.

تایپوگرافی و خوانایی

فونت های فارسی مناسب طراحی سایت

توجه به تایپوگرافی و خوانایی در روانشناسی طراحی سایت بسیار مهم است، زیرا این عوامل تاثیر قابل توجه‌ی بر تجربه کاربری و درک محتوا توسط کاربران دارند. منظور از تایپوگرافی توجه به عواملی همچون انتخاب فونت مناسب، اندازه صحیح فونت، فاصله‌بندی مناسب، رنگ و کنتراست جذاب، هماهنگی و سازگاری فونت‌ها با هویت بصری و برند و… می‌شود.

انتخاب فونت و خوانایی

انتخاب فونت مناسب و توجه به خوانایی در طراحی وب سایت از اهمیت بسیاری برخوردار است. به عنوان مثال فونت‌هایی که خوانایی بالا و قابلیت فهم بیشتری دارند، برای طراحی وب سایت نیز بسیار مناسب هستند. فونت‌های ساده، واضح و با فاصله‌های مناسب بین حروف به خوانایی متن کمک می‌کنند. اندازه فونت باید به گونه‌ای باشد که متن به راحتی توسط کاربر خوانده شود.

قالب بندی متن و سلسله مراتب برای خواندن آسان

قالب بندی متن و استفاده از سلسله مراتب مناسب یکی از نکات روانشناسی در طراحی سایت است که به خواندن آسان متن کمک بسیاری می‌کند. استفاده از عناوین و زیرعناوین مناسب، متن را سازماندهی کرده و به خواننده کمک می‌کند تا با سرعت بیشتری به محتوا دسترسی داشته باشد. به کار بردن فونت‌های بزرگتر و بولد برای عناوین و فونت‌های کوچکتر برای زیرعناوین، تمایز بین آنها را مشخص می‌سازد.

سلسله مراتب بصری در طراحی سایت

ترتیب المان های بصری در طراحی سایت

سلسله مراتب بصری در طراحی وبسایت به معنای استفاده از ساختار و ترتیب مناسب برای عناصر و قسمت‌های مختلف وبسایت است. این سلسله مراتب بصری به کاربر کمک می‌کند تا به راحتی الگوها و الزامات طراحی سایت را درک کند و در نهایت نیز تجربه کاربری بهتری داشته باشد. طراح باید به هماهنگی میان سلسله مراتب بصری با ساختار محتوای وبسایت توجه داشته باشد.

نقاط کانونی و نشانه های بصری

توجه به نقاط کانونی و نشانه‌های بصری در طراحی وبسایت می‌تواند به بهبود تجربه کاربری و جذابیت ظاهری وبسایت کمک کند. چرا که نقاط کانونی به عنوان مراکز توجه کاربران در طراحی وبسایت مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نقاط معمولاً شامل عناصر مهم مانند عنوان صفحه، لوگو، دکمه‌های اصلی و تصاویر مهم هستند.

اصول گشتالت و عناصر سازماندهی

 نظریه گشتالت در طراحی

اصول گشتالت و عناصر سازماندهی در طراحی وبسایت به ایجاد شکل منظم و سازماندهی محتوا و عناصر وبسایت کمک بسیاری می‌کنند. به عنوان مثال استفاده از ساختار سلسله مراتبی در طراحی وبسایت به کاربر کمک می‌کند تا محتوا را به نحو بهتری درک کند. این ساختار شامل موارد زیر می‌شود که به صورت سلسله مراتبی قرار در وبسایت قرار داده می‌گیرند:

  • منوها
  • زیر منوها
  • صفحات فرعی

اثبات قابل پذیرش بودن توسط دیگران

قابل اعتماد بودن برای کاربران سایت

اثبات اجماع و اقناع در طراحی وبسایت به معنای استفاده از روش‌ها و تکنیک‌هایی است که باعث می‌شود کاربران به راحتی، متوجه مزایا و ارزش وبسایت شما شوند و به آن اعتماد کنند. یکی از این روش‌‌ها، نمایش شواهد اجتماعی‌ست که به کاربران اثبات می‌کند، وبسایت شما توسط افراد دیگری مورد تایید قرار گرفته است. استفاده از نمادها، لوگوها و نقد بررسی‌های مشتریان و… به اثبات اعتبار وبسایت‌تان کمک بسیاری خواهد کرد.

توصیفات و بررسی

توصیفات و بررسی در طراحی وبسایت به معنای ارائه اطلاعات و توضیحات جامع و کارآمد درباره محصولات، خدمات و محتوای وبسایت است. این توصیفات و بررسی‌ها به کاربران کمک می‌کنند تا درک دقیقی از ویژگی‌ها، عملکرد و ارزش وبسایت شما پیدا کنند. به عنوان مثال توصیفات و بررسی‌ها باید شفاف و صادقانه باشند. ارائه اطلاعات دقیق و صحیح درباره محصولات یا خدمات شما به کاربران اعتماد می‌بخشد و از ایجاد نگرانی یا سوءتفاهم جلوگیری می‌کند.

تاییدیه های اینفلوئنسر و اعتبار اجتماعی

استفاده از تاییدیه‌های اینفلوئنسر و اعتبار اجتماعی می‌تواند در طراحی سایت شما به عنوان روشی برای اثبات اجماع و اقناع کاربران استفاده شود. این تاییدیه‌ها و اعتبارها به کاربران نشان می‌دهند که وبسایت شما قابل اعتماد است و توسط افراد دیگری تایید شده است. همکاری با افراد معروف و تأثیرگذار در صنعت مربوطه، به شما کمک می‌کند تا اعتبار وبسایت خود را افزایش دهید.

کمبود و فوریت

سرعت سایت

کمبود و فوریت در طراحی وبسایت به معنای ارائه اطلاعات مناسب در آن و همچنین عملکرد سریع و کارآمدش برای کاربران مختلف است. یکی از عوامل مهم در فوریت وبسایت، سرعت بارگیری صفحات است. استفاده از طرح بندی منظم، عناصر تعاملی بهینه و ارائه اطلاعات مختصر و مفید به کاربران، به بهبود فوریت وبسایت کمک بسیاری می‌کند.

پیشنهادات با زمان محدود و شمارش معکوس

اگر قصد دارید در طراحی وبسایت خود از محدودیت زمانی و شمارش معکوس استفاده کنید، بهتر است به سراغ طراحی ساده و کم حجمی برای آن بروید. این کار باعث کاهش زمان بارگذاری صفحات وب و بهبود تجربه کاربری می‌شود. استفاده از الگوهای طراحی آماده و قالب‌های وب نیز یکی از راهکار‌های مفید در این زمینه محسوب می‌شود. تایمر شمارش معکوس برای نمایش زمان باقی‌مانده تا پایان یک پیشنهاد ویژه یا تخفیف محدود، معمولا حس اضطراب و فشار را در کاربران مختلف ایجاد می‌کند.

ایجاد حس انحصار و FOMO ( ترس از دست دادن )

اگر قصد ایجاد حس انحصار و FOMO (ترس از از دست دادن) در طراحی وبسایت خود را دارید، می‌توانید از راهکارهای مختلفی برای رسیدن به هدف خود استفاده کنید. به عنوان مثال نمایش نظرات و بازخوردهای مثبت از مشتریان قبلی درباره محصول یا خدمات خود، حس اطمینان را به کاربران القا کرده و به پیدایش حس انحصار نیز کمک می‌کند. ارائه پیشنهاد ویژه یا تخفیفی برای یک محدوده زمانی مشخص، حس FOMO را در کاربران ایجاد کرده و آنها را به اقدام سریع‌تر ترغیب می‌کند.

ویژگی های رفتاری مخاطبین خود را شناسایی کنید

شناسایی ویژگی‌های رفتاری مخاطبین در طراحی وبسایت به شما کمک می‌کند تا تجربه کاربری بهتری را برای آنها ایجاد کنید. برای مثال، اگر مخاطبین شما به دنبال اطلاعات فنی هستند، باید محتوای فنی و جزئیات فنی را در دسترس‌شان قرار دهید. شناسایی الگوهای رفتاری مخاطبین به شما کمک می‌کند تا شیوه تعامل‌شان با وبسایت‌تان را تشخیص دهید.

تارینوتک؛ طراحی سایت متناسب علایق کاربران شما

رعایت اصول روانشناسی در طراحی وبسایت، دغدغه اصلی هر فردی‌ست که به دنبال دریافت بیشترین بازدهی از آن است. همین مسئله، مهم‌ترین دلیل انتخاب آژانس دیجیتال مارکتینگ تارینتوتک از جانب کاربران مختلف محسوب می‌شود. کاربرانی که دریافت مشاوره در ابتدای مسیر را به عنوان یکی از مهم‌ترین و سودمند‌ترین اقدامات به شمار می‌آورند.

بنابراین اگر طراحی وبسایت خود یا دیگر خدمات مورد نیاز خود همچون خدمات سئو سایت، اینستاگرام، تبلیغات گوگل، طراحی اپلیکیشن و گرافیک و… را به تیم مجرب و کاربلد تارینوتک واگذار کنید، علاوه بر دریافت پروژه‌تان در سریع‌ترین زمان ممکن، هزینه‌ای مناسب را هم پرداخت و در نهایت نیز به اهداف خود در این زمینه دست خواهید یافت.

مطالب مرتبط

نظرات

Call Now Button