طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا جوملا

وردپرس یا جوملا

در این روزها و با توجه به افزایش نیاز به طراحی سایت خیلی از افراد برای یادگیری این حرفه اقدام می‌کنند. اما مسئله اصلی این است که کدام سیستم مدیریت محتوا بهتر است؟ با توجه به اینکه وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا (CMS) حرفه‌ای در سراسر دنیا به شمار می‌روند، خیلی از افراد ممکن است با خود بپرسند که طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا جوملا؟ در ادامه این مقاله به بررسی مزایا و معایب هر یک از این دو سیستم خواهیم پرداخت.

تفاوت وردپرس و جوملا از جنبه‌ های مختلف

در این بخش به بررسی برخی از جوانب این دو CMS خواهیم پرداخت تا شما عزیزان بتوانید با مزایا و معایب هر یک، بیشتر آشنا شوید.

تفاوت جوملا و وردپرس

۱- امنیت در برابر هکرها

یک اصل کلی در این باره وجود دارد؛ طبق این اصل، هرچه تعداد کاربران یک سیستم افزایش پیدا کند، به همان نسبت نیز امنیت آن سیستم مدیریت محتوا در معرض آسیب قرار می‌گیرد. این یعنی با توجه به تعداد کاربر بیشتری که در سیستم مدیریت محتوای وردپرس مشغول به فعالیت هستند، دیوار امنیتی این سیستم ممکن است هر آن دچار لرزش شود. یک کاری که شرکت سازنده این سیستم انجام داده است، امکان فعالیت هر برنامه نویس در این سیستم است.

در واقع هر برنامه نویسی که بتواند برای این سیستم افزونه‌هایی را طراحی کند، می‌تواند این افزونه‌ها را در این سیستم به فروش رساند. این موضوع سبب شده است تا تعداد زیادی از برنامه نویسان بیکاری که در سراسر دنیا پراکنده شده‌اند، برای کسب درآمد به این سیستم روی آورند. درست است که خیلی از افراد این موضوع را جزو مزیت‌های سیستم وردپرس به حساب می‌آورند، اما همین مزیت می‌تواند پاشنه آشیلی برای پایین آوردن ضریب امنیتی این سیستم باشد. خیلی از هکرها از همین طریق برای به دست آوردن اطلاعات انواع مختلفی از سایت‌ها اقدام می‌کنند.

البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که در این سال‌ها، وردپرس افزونه‌های امنیتی قدرتمندی را ارائه کرده است؛ با این وجود، باز هم نمی‌توان گفت که ضریب امنیتی این سیستم به اندازه جوملا قدرتمند است. جوملا علاوه بر اینکه از تعداد کاربر کمتری کمک گرفته است، یکسری ساختارهای پیچیده را بر سر راه هکرها قرار داده است تا بتواند از این طریق، اطمینان کاربران را به خود جلب کند.

۲- بهینه سازی و سئو

سیستم مدیریت محتوای جوملا به طور پیشفرض در این زمینه توانسته راحتی بیشتری برای کاربران خود فراهم نماید. به طوری که شما می‌توانید کلمات کلیدی و متا دیسکریپشن را در تک تک مطالب مشاهده کنید. دقت داشته باشید که این مورد ممکن است در وردپرس نیز وجود داشته باشد، اما تفاوت این دو، عدم نیاز به نصب افزونه در سیستم مدیریتی جوملا است. اما قاعدتا برای انجام سئو سایت به صورت اصولی و پیشرفته نیاز است که امکانات بیشتری داشته باشید که در این زمینه وردپرس بسیار بهتر عمل کرده است.

در این سال‌ها، وردپرس با ارائه افزونه Yoast seo و رنک مث، توانسته در این زمینه کارهای زیادی انجام دهد. کار با این افزونه ها به قدری ساده است که هر تولیدکننده محتوایی می‌تواند با توجه به راهنمایی‌های آن، محتوای سئو شده تحویل دهد. این افزونه با توجه به سه رنگی که به کاربر نشان می‌دهد، میزان رعایت اصول سئو را مقاله به نمایش می‌گذارد.

۳- نحوه مدیریت محتوا

در زمینه مدیریت محتوا، به جرات می‌توان گفت که وردپرس نسبت به جوملا از رابط کاربری ساده‌تری برخوردار است. با توجه به صفحه‌سازهایی که برای وردپرس طراحی شده‌اند، هر کاربری می‌تواند به راحتی یک قالب حرفه‌ای برای وب سایت خودش طراحی کند. به عنوان مثال، المنتور با توجه به امکانات گسترده و رابط کاربری آسانی که دارد، توانسته محبوبیت بسیار زیادی را در این سال‌ها کسب نماید.

۴- ظاهر و شخصی سازی

از این نظر شاید نتوان مقایسه دقیقی بین این دو سیستم انجام داد، چرا که تقریبا در یک سطح قرار گرفته‌اند. درست است که تعداد صفحه‌سازهای وردپرس به نسبت همتای خود بیشتر است، اما باز هم از لحاظ شخصی سازی، هر دو این‌ها در یک رنج قدرت قرار دارند. دقت داشته باشید که کار کردن با وردپرس در هر زمینه‌ای آسان‌تر از جوملا است. اما اینکه بگوییم شما با وردپرس قدرت بیشتری در این زمینه خواهید داشت، یک تصور اشتباه است. جوملا صرفا محیط دشوارتری خواهد داشت.

۵-  نصب و استفاده از آن

اگر بخواهیم از این منظر این دو سیستم را با هم مقایسه کنیم، وردپرس برتری بیشتری خواهد داشت. چرا که نصب جوملا معمولا پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. این در حالی است که طراحان سایت وردپرس، با چند کلیک ساده می‌توانند این کار را انجام دهند. به علاوه، زمان نصب جوملا نسبت به وردپرس، کمی طولانی‌تر خواهد بود. پس از نصب این دو سیستم و مقایسه رابط کاربری آن‌ها، متوجه خواهید شد که جوملا با توجه به تعداد زیادی منو، محبوبیتی از این نظر ندارد. دقیقا برخلاف جوملا، وردپرس در کمتر از ۵ دقیقه قابل نصب است و مدیریت آن هم بسیار ساده‌تر خواهد بود.

مزایای و معایب وردپرس

پیش‌تر برخی از مزایای این CMS را نسبت به همتایش بررسی کردیم؛ در این بخش بیشتر به بررسی معایب این سیستم خواهیم پرداخت. یکی از معایب استفاده از وردپرس، سخت بودن سفارشی سازی آن است. در حقیقت شما بیشتر برای طراحی یک سایت با وردپرس، به استفاده از ابزارهای آماده این پلتفرم روی می‌آورید. اما اگر بخواهید سفارش سازی را انجام دهید، باید با برنامه نویسی هم آشنایی کافی داشته باشید.

به علاوه، همانطور که گفته شد، وردپرس ممکن است یکسری حفره‌های امنیتی داشته باشد که امنیت سایت شما را به خطر بیندازد. گاهی اوقات اگر نتوانید به خوبی اصول امنیتی را به درستی در تنظیمات سایت خود اعمال کنید، احتمال هک شدن سایت شما در آینده وجود خواهد داشت.

پیش‌تر راجب این موضوع صحبت کردیم که تعداد زیادی برنامه نویس در این سیستم مشغول به کار هستند. اما کسب درآمد این افراد از طریق فروش محصولاتشان است. در حقیقت این افراد از خود این شرکت حقوقی دریافت نمی‌کنند. به همین دلیل هم ممکن است علی رقم سیستم رایگانی که در اختیار شما قرار می‎دهد، مجبور به صرف هزینه برای خرید برخی از افزونه‌ها و ابزارهای آن شوید.

پیشنهاد مطالعه: مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس

مزایا و معایب جوملا

یکی از مزایایی که CMS جوملا از آن برخوردار است، امکان تنظیم میزان دسترسی کاربران است. شاید با خود بگویید که این موضوع برای وردپرس هم صدق می‌کند؛ اما مسئله اصلی این است که در این سیستم، شما بدون استفاده از هیچ افزونه‌ای این کار را انجام خواهید داد.

اما اگر بخواهیم به معایب این سیستم اشاره کنیم، نیاز به تخصص برای کار با آن، یکی از این موارد است. البته این موضوع می‌تواند به یکی از مزایای استفاده از این سیستم نیز تبدیل شود. به طوری که اگر شما بتوانید در این زمینه تخصص خوبی کسب کنید، می‌توانید بزرگ‌ترین سایت‌های اینترنتی را با جوملا طراحی کنید. از دیگر معایب این پلتفرم، مشکلات سئو مطالب است. این کار در چنین سیستمی به دانش کافی و رعایب نکات زیادی نیاز دارد.

وردپرس یا جوملا، بهترین در هر زمینه!

دقت داشته باشید که انتخاب بین این دو می‌تواند به یک چالش اساسی برای شما تبدیل شود. درست است که ما در این مقاله مزایا و معایب هر یک را برای شما عزیزان بیان کردیم، اما باز هم نمی‌توانید به سادگی راه خود را انتخاب کنید. صرفا نمی‌توانید با در نظر گرفتن معایب هر یک، از کنار مزایای آن رد شوید. به همین دلیل هم پیشنهاد می‌کنیم در همین ابتدای کار، هدف خود را مشخص کنید.

اگر به دنبال رسیدن به قله‌های این حرفه هستید، پیشنهاد ما استفاده از وردپرس است. با این سیستم می‌توانید در آینده به طراحی بزرگ‌ترین سایت‌ها بپردازید و از این طریق کسب درآمد خوبی هم داشته باشید.

همچنین، باید به کارایی هر یک از این دو CMS توجه داشته باشید. برخی از متخصصان این حوزه با توجه به تجربه‌ای که در اختیار دارند، توصیه کرده‌اند که برای طراحی سایت‌های فروشگاهی، به سراغ وردپرس بروید. چرا که این سیستم می‌تواند امکانات فروشگاهی گسترده‌تری را نسبت به جوملا در اختیار شما قرار دهد.

نظرات