آپدیت Helpful Content چیست؟ محتوای مفید برای کاربر!

آپدیت helpful Content

بخش جستجوی گوگل (Google search) همواره برای کاربران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است؛ چرا که با تایپ عبارت مورد نظر خود و فشردن کلید اینتر (Enter) به سرعت می‌توانند هر اطلاعاتی که نیاز دارند را دریافت کنند. به همین علت، گوگل در ماه آگوست سال ۲۰۲۲ آپدیتی با عنوان «Helpful Content Update» ایجاد کرده که خودِ این الگوریتم بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر تیم برنامه نویسی گوگل به منظور بهبود کارایی جستجوی آن است. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق این آپدیت خواهیم پرداخت.

تمرکز بر روی محتوای کاربر محور (People-First Content)

همه ما می‌دانیم که در سالیان گذشته تمرکز گوگل بر روی جلب نظر کاربران بوده است. هدف این موتور جستجو از اعمال به روزرسانی، ایجاد فرصت بیشتر برای آن دسته از نتایجی است که تجربه بهتری را برای کاربران خود ایجاد می‌کنند. این در حالی است که اگر محتوایی پاسخگوی نیاز مخاطبین خود نباشد، فرصت خود را از دست می‌دهد و دفعات کمتری به جستجوکنندگان نمایش داده خواهد شد. تمام این موارد یعنی اینکه گوگل سعی میکند بهترین محتوا و اصطلاحا محتوای مفید برای کاربر را نمایش دهد.

اما چگونه باید فهمید محتوای تولید شده، باب میل الگوریتم جدید گوگل می‌باشد یا خیر؟ پاسخ؛ تولید محتوا برای کاربر است؛ نه الگوریتم گوگل. با در نظر گرفتن پاسخ صحیح برای هر یک از سوالات مطرح شده زیر، می‌توانید شانس محتوای خود را برای مورد توجه قرار گرفتن توسط این الگوریتم افزایش دهید:

  • آیا مخاطبان موجود یا مورد نظری برای کسب و کار یا سایت خود دارید که محتوایتان برای آنها مفید باشد؟
  • آیا محتوای شما عمق مطلب و نکات ریز آن را به صورت واضح به کاربران منتقل می‌کند؟
  • آیا سایت شما هدف یا تمرکز اصلی دارد؟
  • آیا محتوای تولید شده توسط شما به کاربران برای رفع نیازشان کمک می‌کند؟
  • آیا خواندن محتوای شما تجربه رضایت‌بخشی به مخاطبان منتقل می‌کند؟

از تولید محتوا برای گوگل اجتناب کنید!

در پاراگراف قبل ادعا کردیم که محتوای شما باید کاربر محور باشد. مشابه این پیشنهاد را می‌توانید در دوره‌های آموزش سئوی زیادی بشنوید؛ البته که چنین توصیه‌ای در راهنمای سئوی شرکت گوگل نیز آمده است. بهینه سازی صفحات وبسایت زمانی یک فعالیت مفید است که محتوای قرار گرفته در وبسایت برای شخص کاربر نوشته شده باشد.

اگر نیاز به خدمات سئو سایت دارید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

به عنوان مثال بسیاری مقالات در سطح اینترنت وجود دارند که در ابتدا رتبه بالایی از گوگل دریافت نموده اند؛ اما با گذر زمان به دلیل عدم رفع نیاز کاربر و ارائه تجربه‌ای ضعیف، از نتایج برتر گوگل خارج و حتی به صفحات دوم و سوم گوگل منتقل شدند. اما چگونه باید از انجام چنین کاری اجتناب کنیم؟ با پاسخ دادن به سوالات زیر می‌توانید تا حدودی این مشکل را حل کنید:

  • آیا محتوا در وهله اول برای گوگل نوشته شده است یا کاربران؟
  • آیا تعداد زیادی محتوا با موضوعات نامربوط به منظور جذب ترافیک و رتبه بالا در گوگل تولید می‌کنید؟
  • آیا چکیده‌ای از آنچه دیگران تولید کردند بدون افزودن ارزش منتشر می‌کنید؟ (بازنویسی محتوا)
  • آیا محتوایی را به دلیل ترند بودن آن تولید می‌کنید؟
  • آیا محتوای شما تمام نیاز مخاطب را رفع می‌کند یا برای دریافت اطلاعات بیشتر باید به سایت‌های دیگری مراجعه کنند؟
  • آیا صرفا به دلیل ترافیک بالا محتوایی را تولید می‌کنید بدون اینکه پیشینه‌ای از آن داشته باشید؟

آپدیت Helpful Content چگونه کار می‌کند؟

شروع به کار این الگوریتم از تاریخ ۲۵ آگوست ۲۰۲۲ مصادف با ۳ شهریور ۱۴۰۱ بود. گوگل شروع فعالیت این آپدیت را در وبسایت خود قرار داد. این آپدیت سیگنال جدیدی را از وبسایت‌ها دریافت می‌کند که با قرار گرفتن کنار سایر سیگنال‌ها، رتبه هر محتوا را در نتایج گوگل مشخص می‌کند. این آپدیت در ابتدا فقط برای زبان انگلیسی بود ولی در تاریخ ۵ دسامبر (۱۴ آذر ۱۴۰۱) برروی تمامی مناطق و تمامی زبان ها اجرا شد و به این ترتیب زبان فارسی رو هم در برگرفت.

هر محتوایی که در سایتی با تعداد زیادی مقاله غیر مفید قرار بگیرد، شانس کمتری دارد تا در نتایج گوگل رتبه بالایی کسب کند.

برای رفع این مشکل، حذف محتوای غیر مفید می‌تواند به شما کمک زیادی کند. اما اگر سایتی محتویات غیر مفید خود را حذف کند چقدر زمان خواهد برد تا گوگل به آن وبسایت توجه کند؟ به طور کلی ممکن است چند ماه طول بکشد تا گوگل سیگنال‌هایی که از سایت شما دریافت می‌کند را ارزیابی کند و رتبه خوبی را به محتوای شما دهند. در این بازه زمانی، خزنده های گوگل به صورت مداوم سایت شما را بررسی می‌کنند تا عملکرد آن را به خوبی زیر نظر بگیرند.

تمام این فرایند توسط یک الگوریتم طبقه بندی‌کننده با استفاده از یک مدل یادگیری ماشینی اتوماتیک انجام می‌شود. در نهایت تمام اطلاعاتی که توسط این ماشین بدست می‌آید به عنوان یک سیگنال مثبت یا منفی به گوگل ارسال می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: الگوریتم MUM گوگل

نکات تکمیلی در خصوص آپدیت Helpful Content

اما جالب است بدانید که این سیگنال‌ها هم وزن متعلق به خود را دارند. سایت‌هایی که محتوای غیر مفید زیادی دارند، ممکن است سیگنالی با وزن بیشتری به گوگل ارسال کنند که تاثیر زیادی بر روی عملکرد سایت خواهد داشت. در هر حال، برای موفقیت، مطمئن شوید که محتویات غیر مفیدی که بر روی سایت خود قرار دادید را حذف کنید.

نظرات