اصول مهم طراحی سایت چند زبانه

اصول طراحی سایت چند زبانه

هر روزه شاهد افزایش شمار تعداد کاربران اینترنت هستیم. به گونه ای که اینترنت سبب شده است ارتباط جهانی به سرعت در حال افزایش باشد و افراد علاوه بر فروشگاه های کشور خود با دیگر وب سایت ها نیز در ارتباط باشند. از این رو توجه صاحبین کسب و کار فیزیکی و مجازی به این موضوع بیشتر از هر زمان دیگری شده است.

اینترنت در واقع زبان مشترک تمامی انسان ها با زبان های مختلف است. اما طراحی سایت چند زبانه نیازمند رعایت برخی نکات ریز و درشت است که ما در این مقاله می خواهیم به آن ها اشاره کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سایت چند زبانه چیست؟

وبسایت چند زبانه

قبل از این که به طراحی سایت چند زبانه بپردازیم. در ابتدا باید این عبارت را به طور کامل برای شما شرح دهیم. سایت چند زبانه در واقع به وب سایتی گفته می شود که کاربر با توجه به زبان خود می تواند محتوای نوشته شده را بخواند. تشخیص زبان کاربر هنگامی که به صفحه اصلی سایت مراجعه می کند با چند روش امکان پذیر است.

  • زبان اعلام شده توسط مرورگر
  • حدس زبان کاربر بر اساس IP
  • تعیین زبان کاربر بر اساس موقعیت جغرافیایی
  • پرسش از کاربر در مورد زبان او

همچنین یک سایت چند زبانه باید توانایی این را داشته باشد که اطلاعات لازم برای تعیین زبان سایت را در اختیار گوگل قرار دهد. زیرا گوگل ممکن است پیش از هدایت کاربر به سایت، بر اساس موقعیت جغرافیایی زبان او را تشخیص دهد و به صفحات مناسب هدایت کند.

قدم اول در طراحی سایت چند زبانه

اگر قصد طراحی سایت چند زبانه را دارید اما به زبان مورد نظر تسلط ندارید، دو راه پیش رو دارید:

می توانید از مترجم های آنلاین گوگل ترنسلیت استفاده کنید که محتوای شما را ترجمه کند. استفاده از این ابزار رایگان  و به صرفه می باشد اما خطاهای بسیار زیادی را به همراه دارد.

از مترجمین حرفه ای برای ترجمه محتوا استفاده کنید که به زبان مورد نظر تسلط داشته باشند.

نکات طراحی سایت چند زبانه

نکات طراحی سایت چند زبانه

برای طراحی سایت چند زبانه نکاتی وجود دارد که در صورت رعایت آن ها راحت تر می توانید مسیر هدف را طی کنید. تمامی این نکات بر اساس تجربیات تیم تخصصی تارینوتک گردآوری شده است. نکاتی که شاید در درجه اول چندان مهم به نظر نرسند اما در طولانی مدت تاثیر بسیار زیادی بر جذب مخاطب و کاربری وب سایت خواهد داشت. با ما همراه باشید.

شروع به ترجمه کنید

در درجه اول باید بدانید استفاده از مترجم های آنلاین مانند گوگل ترنسلیت می توانند به سرعت کل مطلب شما را ترجمه کنند و تا حدود زیادی نیز به شما کمک خواهند کرد. اما از دقت بسیار پایینی برخوردارند و ممکن است در جای جای وب سایت شما ترجمه های اشتباه به چشم بخورد که از دید کاربر به دور نمی ماند. بنابراین اگر به صورت حرفه ای قصد طراحی سایت چند زبانه را بر عهده دارید قبل از شروع کار لازم است که تمامی محتوای خود را به زبان مورد نظر ترجمه کنید. در این مسیر می توانید از مترجمین نیز کمک بگیرید.

اجازه دهید کاربر خودش زبانش را انتخاب کند

در بسیاری از وب سایت های چند زبانه، حتی وب سایت های بزرگ و معتبر دنیا این مورد مشاهده می شود که زبان سایت بر اساس IP تعیین می گردد و محل فعلی شخصی که وارد سایت شده تعیین می شود و سایت به آن زبان برای او گشوده می شود. مثلا کسی که در آلمان زندگی می کند وقتی وارد سایت گوگل می شود به صورت خودکار زبان تنظیمات گوگل به زبان آلمانی تغییر می کند. در بسیاری از موارد این مورد خوشایند نیست چون ممکن است شخص مورد نظر فارسی زبان باشد و در یک کشور دیگر اقدام به سرچ در گوگل کرده باشد. بنابراین بهتر است به کاربر حق انتخاب بدهید و از او بخواهید زبان مورد نظر را خودش انتخاب بکند.

اما در صورتی که می خواهید وب سایت خود را به گونه ای طراحی که زبان وی بر اساس محل قرارگیری کاربر تغییر کند حتما دکمه تغییر زبان را در معرض دید کاربر قرار دهید تا به سادگی بتواند زبان وب سایت را تغییر دهد.

راحتی در انتخاب زبان

هنگامی که در حال طراحی سایت چند زبانه هستید خود را به جای کاربر قرار دهید و بهترین مکانی را که در معرض دید کاربر است برای تغییر زبان کاربر انتخاب کنید. قرار دادن گزینه تغییر زبان در فهرست پایینی سایت یا در یکی از زیر منوها که دیدرس کامل کاربر نیست، انتخاب اشتباهی می باشد. انتخاب زبان بهتر است در نگاه اول یکی از اولین گزینه هایی باشد که کاربر با ورود به سایت آن را مشاهده می کند.

کسب اطلاعات بیشتر: بهترین روش های افزایش بازدید سایت

چند زبانه بودن را در همه جنبه های ارتباطی رعایت کنید

سایت چند زبانه چگونه طراحی می‌شود

در برخی از موارد تمامی جنبه های طراحی سایت چند زبانه نادیده گرفته می شود. به عنوان مثال در وب سایتی که چند زبانه است و کاربر قرار است ثبت نام کند، عموما پس از ثبت نام از طریق ایمیل به کاربر پیامی ارسال می شود. در اینگونه موارد بهتر است ایمیل ارسالی به زبان خود کاربر باشد و تمامی ایمیل ها با یک زبان واحد ارسال نشود.

نحوه نمایش گزینه ی تغییر زبان

یک وب سایت چند زبان بدون داشتن گزینه ی تغییر زبان هیچ تفاوتی با یک وب سایت تک زبانه ندارد. معمولا هنگامی که اقدام به طراحی سایت چند زبانه می کنند گوشه ی بالا سمت راست را برای انتخاب زبان کاربر انتخاب می کنند. البته در برخی وب سایت ها این مکان تغییر می کند. انتخاب محل قرارگیری گزینه ی تغییر زبان به نوع وب سایت و درصد بالای مخاطبین شما وابسته است. اما نکته اینجاست این بخش به گونه ای باشد که به راحتی قابل دیدن و در دسترس باشد.

گاهی اوقات برای تعیین زبان از عکس پرچم کشورها استفاده می شود. این مورد گزینه ی مناسبی است اما تنها برای کشورهایی که دارای یک زبان واحد هستند. چرا که ممکن است یک کشور دارای بیش از یک زبان رسمی باشد و یا حتی کاربران به درستی نتوانند پرچم را تشخیص دهند.

یکی از راه های مناسب برای سایت هایی که دارای چند زبان هستند این است که لیست نام زبان ها را بر اساس حروف الفبا بچینید. همچنین بهتر است نام هر زبان به همان زبان نوشته شود.

ریدایرکت کردن

در بسیاری از وب سایت های چند زبانه اگر کاربر در صفحات داخلی باشد و اقدام به تغییر زبان کند، وب سایت او را به صفحه اصلی باز می گرداند که در نتیجه موجب سردرگمی کاربر می شود. سعی کنید به هنگام طراحی سایت چند زبانه این مورد را رعایت کنید و کاربر پس از تغییر زبان در همان صفحه مورد نظر باقی بماند.

راست چین و چپ چین کردن

زبان فارسی بر خلاف بسیاری از دیگر زبان ها راست چین می باشد. به همین دلیل هنگامی که می خواهید به زبان سایت خود یک زبان دیگر اضافه کنید باید از قابلیت چپ چین کردن کلمات استفاده کنید. دراین حالت نیاز است که کل قالب به صورت قرینه درآید. به صورت قرینه به این معنی است که تمامی اجزای ظاهری سایت اعم از متن، عکس، نوار منو، دکمه و … همگی چپ چین شوند.

به طور کلی در طراحی سایت چندزبانه علاوه بر رعایت نکات فنی حتماً به رابط کاربری توجه ویژه داشته باشید. هرچقدر که به رعایت این نکات جزئی و تفاوت‌های موجود در زبان‌های مختلف توجه کنید درصد موفقیت شما چندین برابر می‌شود.

ساختار URL

سایت 2 زبانه

زمانی که وب سایت شما چند زبانه طراحی شده است، آدرس اینترنتی نیز باید با تغییر زبان، عوض شود. این تغییر نیاز به یک تعیین ساختار مناسب دارد. برای اینکه برای طراحی سایت چند زبانه ساختار URLهای مختلف ایجاد کنید چندین روش پیش رو دارید.

روش ccTLD: یکی از روش های معمول برای ایجاد چند URL بر اساس زبان انتخابی می باشد. در این روش هر Top-Level Domain مربوط به هر کشور برای یک زبان در نظر گرفته می شود. مهم ترین مزیت این روش این است که به موتورهای جستجو این سیگنال ارسال می شود که هدف هر آدرس دامنه کدام کشور می باشد. بزرگترین مشکل این روش نیز این است که تعداد این دامنه ها محدود می باشد و هزینه خرید چندین دامنه نیز بسیار بالاست.

روش subdomain+gTLD: دامنه های اصلی مانند com. یا net. و org. وابسته به کشور خاصی نیست. به همین دلیل می توان هنگام تغییر زبان از یک زبر دامنه استفاده کرد. این نوع دامین ها بسیار راحت است و بسیاری از موتورهای جستجو قادر به فهم اختلاف جغرافیایی در دامنه ها هستند.

روش subdirectory+gTLD: زیر دایرکتوری ها تقریبا حالت مقابل زیردامنه ها محسوب می شود. زیردایرکتوری ها معمولا برای دسته بندی محتوای سایت استفاده می شوند. اما می توان از آن برای مشخص کردن زبان وب سایت نیز استفاده کرد. عیب این روش این است که ممکن است برای کاربران قابل فهم نباشد که آیا برای زبان آلمانی است یا یک نوع دسته بندی را نشان می دهد.

روش URL parameters: این روش دارای معایب زیادی است که از جمله آن ها می توان به عدم درک صحیح توسط موتورهای جستجو اشاره کرد. و استفاده از آن در طراحی سایت چند زبانه توصیه نمی شود.

محتوای تکراری

محتوای تکراری یکی از مشکلاتی است که در طراحی سایت چند زبانه که تفکیک جغرافیایی نیز در آن ها لحاظ شده است به وجود می آید. این مسئله موتورهای جستجو را دچار سردرگمی می کند که در نتیجه ی آن بر سئو سایت تاثیر منفی دارد.

گوگل در سال های اخیر توانسته است با ارائه الگوریتم های مختلف به راحتی محتوای کپی را تشخیص دهد. این مورد تا آن جایی پیش رفته است که کپی بودن محتوای ترجمه شده را نیز به راحتی می تواند تشخیص دهد. بنابراین بهترین راه، تولید محتوای یونیک و دست اول می باشد بدین صورت راحت تر می توان اعتماد گوگل و کاربران را جلب کرد.

تاریخ ها

حتما توجه داشته باشید هنگام طراحی سایت چند زبانه بایستی تاریخ هر زبان بر اساس همان کشور باشد. برای مثال فرمت شمسی برای زبان فارسی استفاده می شود که با فرمت میلادی کاملا متفاوت است.

متن کدهای امنیتی

حتما شما نیز با کدهایی که جهت امنیت سایت می باشد روبرو شده اید. این کدها عموما به هنگام پر کردن فرم و یا وارد شدن به یک وب سایت استفاده می شود که برای جلوگیری از ورود ربات به سایت و مسائل امنیتی می باشد. این کدها عموما حاوی حروف و اعداد در زبانی خاص هستند. بهتر است این کدها نیز بر اساس زبان کشورها تغییر کند تا کاربر برای وارد کردن کد دچار سردرگمی نشود.

توجه به نکات کلیدی

اگر مطالب خود را برای ترجمه به دارالترجمه سپرده اید تا آن را برای شما ترجمه کند، ممکن است بازدهی لازم را از آن بدست نیاورید. زیرا یکی از نکات مهم در هنگام نوشتن محتوا تمرکز بر روی کلمات کلیدی است. بنابراین بهتر است قبل از ترجمه کلمات کلیدی مربوط به هر زبان را بررسی و شناسایی کنید و از مترجم بخواهید تا از این کلمات مطابق با اصول سئو در ترجمه استفاده کند. برای شناسایی کلمات کلیدی می توانید مقالات مرتبط با اصول شناسایی کلمات کلیدی را مطالعه کنید.

سئو سایت چند زبانه

یکی از موارد مهم هنگام طراحی سایت چندزبانه سئوی سایت می باشد. با توجه به پیچیدگی هایی که در پیاده سازی اصول سئو بر روی سایت های چند زبانه وجود دارد. لازم است پیش از شروع به طراحی سایت، برنامه ریزی های لازم در مورد بخش های مختلف سایت انجام شود. عدم پیش بینی برخی از موارد ممکن است با وجود تلاش های فراوان در زمینه سئو نتیجه ی خوبی را دریافت نکنید و تلاش های شما کاملا بی اثر باشد. اگر قصد طراحی سایت چند زبانه را دارید تنها کافیست با شماره های درج شده تارینوتک تماس حاصل نمایید.

گوگل و سایت های چند زبانه

گوگل برای شناسایی زبان محتویات صفحات وب از خاصیت lang استفاده نمی کند. در واقع این خاصیت بیشتر برای شناساندن زبان به برنامه های قرائت صفحه نمایش است. گوگل سعی می کند زبان اصلی وب سایت شما را با الگوریتم های مخصوص خودش شناسایی کند و به همین دلیل هم گوگل توصیه می کند تنها از یک زبان در صفحات خود استفاده کنید. در بخش های پیشین نیز اشاره شد سئو سایت های چند زبانه برای گوگل اندکی مشکل است چرا که در صورت قرار دادن محتوای تکراری به چند زبان مختلف شما متهم به داشتن محتوای تکراری خواهید شد که از دید الگوریتم های گوگل درست نیست.

نتیجه گیری

طراحی وب‌سایت چندزبانه یک فرصت عالی برای نمایش کسب‌وکار شما در برابر مخاطبان جهانی و معرفی هرچه بهتر برند شما به آنها می‌باشد. شما می توانید با استفاده از راحی سایت چند زبانه محصولات و یا خدمات خود را در سطح جهانی به نمایش بگذارید.

به طور کلی طراحی سایت چند زبانه نیازمند رعایت اصول گوناگون و پیش‌نیازهای مهمی همچون سئو و تولید محتوا اختصاصی و موارد گوناگون دیگر می‌باشد. ما در این مقاله به چندین مورد از اصول طراحی سایت چند زبانه اشاره کرده‌ایم. توجه به هریک از این موارد جزئی کمک مهمی به شما در مسیر طراحی سایت‌های چندزبانه خواهد کرد. در صورتی که در زمینه طراحی سایت چند زبانه دارای اطلاعات کافی نمی باشید می توانید این پروژه را به متخصصین تارینوتک بسپارید و با خیالی آسوده سایت چند زبانه خود را تحویل بگیرید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *