الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن

در سال ۲۰۱۲ یک الگوریتم ضد اسپم از طریق گوگل معرفی شد که هدف اصلی آن مبارزه با لینک سازی غیر طبیعی اسپم بود این الگوریتم توسط مت کاتس با نام الگوریتم پنگوئن شناخته شد و گوگل این نام را نیز تایید کرد. با ما باشید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با الگوریتم پنگوئن.

الگوریتم پنگوئن چیست؟

گوگل برای رضایت کاربران خود از آنچه که سرچ میشود از الگوریتم های زیادی استفاده میکند زیرا سایت های زیادی درباره ی یک موضوع ممکن طراحی میشوند اما سایتی مهم و معتبر است که بازدید بیشتری داشته باشد.

این الگوریتم ها قوانین و قواعدی هستند که گوگل آنها را تعیین کرده تا سایت ها با تکرار کلمات کلیدی بیش از حد و لینک سازی اسپم یا حتی کپی و دیگر نتوانند به رتبه بالا برسند این الگوریتم ها در بازه زمانی های مشخص سایت ها را بررسی میکنند و اگر تخلفی صورت گرفته باشد آن سایت راجریمه و یا خذف (پنالتی) می کنند.

این الگوریتم ها ابتدا به زبان انگلیسی نوشته، اجرا و امتحان میشوند اگر مشکلی در الگوریتم نبود بعد به زبان های دیگر میروند. در اینجا میخواهیم به معرفی یکی از الگوریتم های گوگل به نام الگوریتم پنگوئین بپردازیم.

فلسفه پیدایش الگوریتم پنگوئن

در سال ۲۰۱۲ یک الگوریتم ضد اسپم از طریق گوگل معرفی شد که هدف اصلی آن مبارزه با لینک سازی غیر طبیعی اسپم بود این الگوریتم توسط مت کاتس با نام الگوریتم پنگوئن شناخته شد و گوگل این نام را نیز تایید کرد.

الگوریتم پنگوئن راه مبارزه با سایت هایی بود که سعی بر این داشتند تا با روش های غیر طبیعی لینک سازی اسپم رتبه بالایی به دست آورند. الگوریتم پنگوئن همچنان در حال فعالیت هست و جزئی از هسته اصلی الگوریتم های گوگل است.

آشنایی با الگوریتم پنگوئن

موتور جستجو در ابتدا موضوع مقاله یا محتوا را از کلمات کلیدی که بیشترین تکرار را در متن محتوا و مقاله داشتند تشخیص میداد این به آن معنی است که هر کلمه ای که بیشتر در متن تکرار میشد موتور جستجو آن متن را در ارتباط با آن کلمه کلیدی میدانست و در رتبه بندی بالایی قرار میگرفت.

از این رو هر فرد میتوانست به راحتی در متن محتوا خود کلمه کلیدی را تا حد زیادی تکرار کند تا جایی که خواندن آن متن غیر ممکن شود.

در اینجا عملکرد الگوریتم پنگوئن مشخص میشود که مانع از این میشود که این وبسایت ها با تکرار بیش از اندازه و لازم، به رتبه بالایی برسند الگوریتم پنگوئن این وبسایت ها را بررسی و جریمه میکند.

و همینطور تعداد لینک ها تاثیر مهمی در رتبه بندی سایت ها دارد به این صورت که قبل پیدایش الگوریتم پنگوئن، ربات های گوگل به سایتی که تعداد لینک بیشتری داشت بدون توجه به محتوا وبسایت رتبه بالایی اختصاص میدادند و به این ترتیب بود که یک وبسایت ممکن بود محتوا با ارزشی نداشته باشد اما در بهترین رتبه های صفحه نتایج قرار میگرفت.

اما این مشکل با روی کار آمدن الگوریتم پنگوئن تاحد زیادی حل شد الگوریتم پنگوئن با بررسی کردن وبسایت ها در بازه زمانی های مشخص سایت هایی که در این موارد ذکر شده تخلفی داشته باشند شناخته و جریمه میکند و اگر آن وبسایت تخلفی که کرده را اصلاح کند باید منتظر بماند تا بازه زمانی دیگر که الگوریتم پنگوئن دوباره آن وبسایت را بررسی کند و جریمه را ببخشد باید تلاش کنند تا رتبه بالا را به دست آورند اما بدون تخلف و روشهای کلاه سیاه.

در کل هدف الگوریتم پنگوئن مبارزه با روش سئو کلاه سیاه و لینک سازی غیر طبیعی است.در کل برای مبارزه با محتوا بی کیفیت الگوریتم هایی پیاده سازی و معرفی شده است،به عنوان مثال الگوریتم دیگری مثل الگوریتم پاندا را داریم که قبل از الگوریتم پنگوئن معرفی شد و وظیفه آن بررسی وبسایت ها در بازه زمانی های مشخص و تشخیص محتوا کپی و بعد از تشخیص کپی بودن حذف آن بود که البته الگوریتم پاندا هنوز به زبان فارسی نرسیده به همین خاطر ما همچنان در نتایج جستجوها محتوا کپی را میبینیم.

بعد از معرفی الگوریتم پاندا هنوز هم شاهد وبسایت های اسپم زیادی بودیم که برای حل آن الگوریتم پنگوئن معرفی شد.

در نهایت با درک بهتر فرآیند دریافت لینک پنگوئن توانست وبسایتهایی که به طور طبیعی اقدام به دریافت لینک کردند را شناسایی و به رتبه بالایی ببرد و وبسایت هایی که لینک اسپم و ساختگی دریافت کرده بودند را از رتبه بالا به پایین بکشد.

در ابتدا گوگل در این الگوریتم برای جریمه وبسایت فقط به لینک دریافتی توجه میکرده و توجهی به لینک های خروجی نداشت ولی با گذشت زمان لینک سازی داخلی و لینک های خروجی از سایت نیز توجه الگوریتم پنگوئن را به خود جلب کرد.

تا اینجا دو وظیفه از الگوریتم پنگوئن گفتیم:

  1. الگوریتم پنگوئن لینک سازی وبسایت ها را مورد بررسی قرار میدهد
  2. تکرار بیش از اندازه کلمه کلیدی را بررسی میکند

هدف اصلی الگوریتم پنگوئن بررسی لینک سازی سایت ها است که به طور طبیعی اقدام به دریافت لینک شده باشد و وظیفه دیگر آن مبارزه با keyword stuffing یا همان تکرار کلمات کلیدی است.

در گذشته برای بیشتر دیده شدن سایت و گرفتن رتبه بالا کلمه کلیدی را تا درصد مشخص و بالایی در محتوا تکرار میکردند اما الان این کار اشتباه است و نه تنها رتبه بالایی در نتایج جستجو کسب نمیکنند بلکه ۳درصد یا بیشتر تکرار کلمه کلیدی در محتوا موجب این است که وقتی الگوریتم پنگوئن وبسایت را بررسی کرد رتبه پایینی به آن وب سایت در نتایج جستجوها بدهد.

تکرار بیش از اندازه کلمه کلیدی یکی از تکنیک های روش کلاه سیا شناخته شده است.

آیا پس از ازدست دادن رتبه بالا توسط الگوریتم پنگوئن بازگشت رتبه امکان پذیر است؟

فرض بر این است که وبسایتی که با روش های کلاه سیا به رتبه برتری رسیده در نتایج جستجو گوگل توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی و رتبه خود را از دست داده است و بعد برای جبران و برگرداندن رتبه وبسایت، وبمستر شروع به پاک کردن لینک اسپم میکند اما بخشیده نشده و رتبه بر نمیگردد.چرا؟

در اینجا به چند علت از آن اشاره میکنیم:

  • ترافیک رتبه به دست آمده به طور کل نامعتبر بوده و از طریق بک لینک های مشکوک به دست آمده است.
  • وبمستر لینک های سابق را حذف کرده اما تلاشی براس بدست آوردن لینک های طبیعی و با ارزش نکرده است.
  • هیچ بک لینک اشتباهی حذف نشده یا به اندازه کافی حذف نشده است.
  • مشکل به طور کلی از سمت لینک های اسپم نباشد.
  • و ….

زمانی که مورد بخشش گوگل قرار بگیرید گوگل شروع میکند بازیابی رتبه شما اما شما نباید این توقع را داشته باشید که به همان رتبه سابق که به روش های نادرست بدست آورده بودید برگردید ممکن است به وسیله آن روش رتبه بالایی بدست آورده باشیداما به روش اشتباه، و اکنون آن رتبه را از دست دادید و باید تلاش کنید تا مطابق قوانین رتبه بالا را بدست آورید.

اشتباهات رایج در مورد الگوریتم پنگوئن

یکی از اشتباهات افراد این است که الگوریتم پنگوئن را جریمه میدانند در صورتی که اینطور نیست و الگوریتم پنگوئن هسته اصلی الگوریتم گوگل است.

اشتباه دیگر این است که بر این باورند که اگر وبسایت چریمه شود گوگل اطلاع میدهد.

خیر، این اشتباه است، گوگل سرچ کنسول که تنها راه ارتباطی ما و گوگل است هیچ اطلاعی درباره دلیل افت رتبه یا از دست دادن جایگاه به علت الگوریتم پنگوئن به ما نمیدهد.

بازگشت جایگاه 

مورد بخشودگی گوگل قرار گرفتن نیازمند زمان و هزینه بسیار است و نسبت لینک های خوب و طبیعی به لینک های اسپم و مخرب مهم است پس نیاز نیست تمرکز خود را سمت حذف لینک های مخرب و اسپم بگذاریم کافی است همزمان به کسب لینک های طبیعی و معتبر بپردازیم این کار به کسب اعتماد گوگل و برگشت زودتر جایگاه شما کمک میکند.

بخشودگی جریمه گوگل امکان پذیر است ولی زمانبر است اینکه بعضی بر این باورند که دیگر بخشیده نشده و به رتبه بالایی که از دست دادند را دیگر به دست نمی آورند اشتباه است.

همانطور که گفته شد یکی از راه های بگرداندن جایگاه سابق و مورد بخشش الگوریتم پنگوئن قرار گرفتن، کسب لینک های طبیعی و معتبر و گزارش لینک های نامعتبر از طریق ابزار disavow در پنل گوگل سرچ کنسول است.

به روز رسانی الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن اولین بار در آوریل ۲۰۱۲ راه اندازی شد که طبق محاسبات گوگل بیش از ۳ درصد از نتایج جستجو را تحت تاثیر قرار گرفتند.

به روزرسانی دیگر این الگوریتم در ماه مه ۲۰۱۳ انجام شد با این بروزرسانی ۲.۳ درصد دیگر از نتایج جستجو تحت تاثیر قرار گرفتند

  1. اولین معرفی الگوریتم پنگوئن (۱.۱) ۲۶ مارس ۲۰۱۲:

اطلاعات به روز شدند و تغییری در هسته اصلی الگوریتم رخ نداد. با انتشار پنگوئن ۱.۱ وبسایت هایی که اقدام حذف لینک های اسپم خود کرده بودمد بخشیده شدند و دیگر وبسایت هایی که در مرحله انتشار تحت تاثیر قرار نگرفته بودند به دام افتادند.

۲. به روزرسانی الگوریتم پنگوئن (۱.۲)-۵ اکتبر ۲۰۱۲

در ۵اکتبر ۲۰۱۲ الکوریتم پنگوئن به روز شد تا پیش از این تنها سایت هایی را که به زبان انگلیسی بود تحت تاثیر قرار میداد و اینبار نتایج جستجو در زبان های مختلف را نیز تحت تاثیر قرار داد.

۳.تغییرات پنگوئن (نسخه ۲.۰ )-۲۲ مه۲۰۱۳

این آپدیت به تغییرات فنی در هسته اصلی این الگوریتم پرداخت و نحوه اثرگذاری در نتایج را تحت تاثیر قرار داد.

با ایجاد این تغییر، ۲.۳ درصد از نتایج تحت تاثیر قرار گرفتند. در این الگوریتم گوگل از صفحه اصلی و دسته بندی های مهم پیشتر رفت و همه صفحات را برای پیدا کردن لینک سازی اسپم بررسی کرد.

۴.نسخه ۲.۱ برای تصحیح سریع نسخه ۲-۴ اکتبر ۲۰۱۳

بعد از به روزرسانی نسخه ۲.۰ کوکل نیاز به تغییرات بیشتری در این الگوریتم مشاهده کرد. این به روزرسانی بر یک درصد نتایج جستجو تاثیر گذاشت.

۵.به روز رسانی اطلاعات الگوریتم پنگوئن (۳.۰)-۱۷ اکتبر ۲۰۱۴

گوگل بسیاری از وبسایت ها که برای جبران اشتباه خود اقدام کرده بودند را مورد بخشش قرار داد و بسیاری از رتبه های آنها را بازگرداند.و وبسایتهایی که در دوره پیش از روش های کلاه سیاه استفاده کرده بودند و به دام نیافتند به دام پنگوئن گرفتار شدند.

۶.آخرین به روزریانی رسمی (۴.۰) بعد از دو سال – ۲۳ سپتامبر۲۰۱۶

باتغییراتی که در آپدیت آخرین نسخه پنگوئن صورت گرفت نگرش گوگل در مورد سایت های اسپم و خاطی تغییر کرد.

در عملکرد آپدیت جدید گوگل در بیشتر موارد به بی اثر کردن لینک های کم اعتبار و بی اعتبار کفایت میکند. و تا جای ممکن دیگر این وبسایت ها را مجازات نمیکند.

ازسپتامبر ۲۰۱۶ به بعد آپدیت رسمی برای الگوریتم پنگوئن اعلام نشده است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *