بازاریابی درونگرا (inbound marketing) چیست؟

بازارایابی درونگرا به نوعی از بازاریابی گفته می شود که گفتگو با برند یا کسب و کار از طرف خود مخاطب آغاز می شود. در واقع اگر نوع فعالیت های شما طوری باشد که در نهایت مشتری احساس کند خودش برای اولین بار و بعنوان شروع کننده ی گفتگو به سراغ شما آمده است، بازاریابی از نوع درونگرا است. برای مثال مخاطب برای رفع نیاز خود کلمه مورد نظر را در شبکه های اجتماعی جستجو می کند و بر اساس آن شما را پیدا می کند. یا در گوگل جستجو کرده و براساس رتبه بندی سایت های سئو شده شما را در نتایج گوگل پیدا می کند.

پیشنهاد مطالعه: خدمات سئو تارینوتک

اصطلاح بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing اولین بار به وسیله ی برایان هالیگان (بنیان‌گذار و مدیرعامل سایت HubSpot) به کار گرفته شد. به اعتقاد او بازاریابی درونگرا می توانست برای کسب و کارهای کوچک با درآمد بالا و شرکت های دانش بنیان بسیار مفید باشد.

امروزه حتی بازاریابی درونگرا  می‌تواند برای شرکت هایی که در رتبه های بالایی قرار دارند هم مفید باشد.

در واقع  پایه اینباند مارکتینگ مبتنی بر خرید یا فروش محض به مشتری نیست بلکه مهمتر از خرید و فروش کمک و پشتیبانی از مشتری است. در اینباند مارکتینگ باید گام به گام با حل مشکلات و نیازهای مشتری قدم بردارید تا حس خوبی برای او ایجاد کنید. همچنین در این نوع بازاریابی باید محتوا و مفهوم مورد نظر خود را به بهترین شکل ممکن در زمان مناسب در موتورهای جستجو و پلتفرم های اجتماعی به اشتراک بگذارید تا مشتریان بالقوه خود را جذب کنید.

برای اینکه بتوانید از مزایای بازاریابی درونگرا بهره مند شوید ابتدا باید برای کسب و کار خود یک سایت داشته باشید که میتوانید از تخفیفات ویژه طراحی سایت تارینوتک هم بهره مند شوید.

در این نوع بازاریابی بهترین محتوا، محتوایی است که برای مخاطب بسیار جذاب باشد به گونه ای که او را ترغیب کند تا شما را دنبال و برای رفع نیازش از کسب و کار شما کمک بگیرد. این کار با استفاده از انواع تبلیغات مثل ایمیل ها، پیام های شخصی سازی شده و شبکه های اجتماعی و یا تولید محتوای با کیفیت در سایت صورت می گیرد.

مراحل مهم در بازاریابی درونگرا

۱- جذب:شما با انجام تعامل های با کیفیت و گفتگوهای ارزشمند با مخاطبان و مشتریان باعث جذب مخاطبان بیشتر به سمت برند خود می شوید.

۲- تعامل: با ارائه راهکارها و راه حل های متناسب با نقاط ضعف، نیاز، خواسته و هدف مخاطب می توانید میزان خرید را افزایش دهید.

۳- قطعی کردن خرید: پس از انجام تعامل و گفتگو جهت علاقه مندی و آشنایی مخاطب با برند و خدمات شما و خرید او از لیدها به مشتری شما تبدیل می شود.

۳- خشنودی: برای ایجاد حس بهتر و موفقیت بیشتر بعد از خرید مشتری، او را در جهت بهبود عملکرد محصول و خدمات، راهنمایی و از او پشتیبانی کنید.

هنگامی که مشتریان شما به حس خوب و موفقیت میرسند این حس خوب را با دیگران به اشتراک گذاشته و باعث ایجاد مشتریان جدید و بالقوه شده که به این ترتیب یک حلقه جدید ایجاد خواهد شد. به همین دلیل بازاریابی درونگرا ریشه ای قوی میسازد که برای رشد بهتر کسب و کار شما تاثیرگذار خواهد بود.

بازاریابی درونگرا در برابر بازاریابی برونگرا:

بازاریابی درونگرا و برونگرا در نحوه جلب توجه و نزدیک شدن به مشتری با یکدیگر متفاوت هستن و به همین ترتیب هم نتایج متفاوتی با یکدیگر دارند. بازاریابی برونگرا با شیوه‌های فعال به دنبال جلب توجه مشتریان بالقوه به محصولتان هستش. برای مثال راه اندازی کمپین ها در پلتفرم های اجتماعی، فروش تلفنی و حضوری از موارد بازاریابی برونگراست.

اما در بازاریابی درونگرا طوری عمل می شود که مشتریان خودشان به سمت شما بیان که این کار با ارائه محتواهای ارزشمند و جذاب  مخاطبان را به سمت خود جذب می کنید.با این شیوه شما باعث آگاهی بالاتر و اعتماد بیشتر مخاطبان می شوید که همین موضوع احتمال تبدیل آنها به مشتری و خرید محصول و خدمات از شما را افزایش می دهد.

کارهایی که برای بازاریابی درونگرا باید انجام دهیم

  • سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
  • بازاریابی محتوایی
  • تولید محتوا در شبکه های اجتماعی
  • تبلیغات آنلاین و اینترنتی
  • بالابردن نرخ تبدیل

مهارت های ذهنی که یک بازاریاب درونگرا باید داشته باشد:

توانایی تحلیل قوی

اگر شما یک بازاریاب درونگرا هستید باید بتوانید داده ها و اطلاعات مفید رو از منابع مختلف جمع آوری کنید و به نحوی شکل بدهید که بشود آنها را در گوگل آنالیتیکس به عنوان داده در اشکال مختلف آنالیز و بررسی کرد. برای مثال اطلاعات سایت رو استخراج کنید و در گوگل آنالیتیکس مورد بررسی قرار دهید.

چابک و انعطاف پذیر باشید

در بازاریابی دائما در تمام لجظات درهایی برای فروش و گرفتن مشتری باز و بسته می شوند و اگر شما حواس جمع و چابک نباشید فرصت ها از بین خواهد رفت. انعطاف پذیری هم در بازاریابی بسیار مهمه چون دائما باید بتوانید راه حل های جدید ارائه دهید و دست به کارهای جدید بزنید،پس باید چابک باشید.

همیشه و با سرعت در حال یادگیری باشید

شما به عنوان یک بازاریاب درونگرا به مهارت های زیادی نیازمند هستید بنابراین اگر نتوانید این مهارت هارو سریع یاد بگیرید دچار مشکل خواهید بود و موفق نخواهید شد. شما باید بتوانید یک مهارت رو که افراد دیگه به وسیله همان همیشه درآمدزایی میکنند را در کمتر از ۶ ماه به طور کامل یاد بگیرید.

هوش استراتژیک

هوش استراتژیک برای بازاریابی بسیار مهم و یک نیاز اساسی هست، مخصوصا برای مدیران ارشد در این حوزه. اگر تصمیم اشتباهی در بازار بگیرید خیلی سریع نابود خواهید شد. به همین دلیل بینش و حس شهودی بالا که بتواند شما را در این مسیر به خوبی پیش ببرد بسیار ضروری است.

خلاقیت بالا

داشتن خلاقیت بالا برای پرداختن به حل مسائل و ارائه راه حل های کاربردی و ایجاد جذابیت های بالا جهت علاقه مند کردن مخاطبان و مشتری یکی دیگر از فاکتورهای مهم در این نوع بازرایابی است.

نظم و مدیریت پروژه

شما باید بتوانید پروژه های مختلف رو هم زمان و سر موقع تحویل بدهید و اگر پروژه انجام نشود کسی جز خود شما مقصر نیست.

و در نهایت نکته ی مهمی که بهتر است گفته شود، این است در یکی دو زمینه کاملا حرفه ای و استاد باشید و در بقیه زمینه ها همین که وارد باشید کافی است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *