۱۰ روش ساده برای بهبود طراحی وب سایت

بهبود طراحی سایت

با ظهور تکنولوژی های نوین در دنیای وب، بهبود طراحی وب سایت اهمیت ویژه ای پیدا کرد به گونه ای که امروزه ابقای محبوبیت وبسایت به بروز رسانی و بهبود طراحی سایت به صورت دوره ای نیاز دارد. به مرور زمان، کسب و کار های مختلف با ورود به دنیای وب، رقابت در این پهنه گسترده را تنگ تر کرده اند و مسبب این شده اند که کسب و کار ها همواره در جهت بهبود طراحی سایت خود بکوشند تا بتوانند مشتری و بازدید کنندگان بیشتری را مجذوب خود نمایند. حال برای بهبود طراحی سایت چه فعالیت هایی میتوان کرد؟ بهبود طراحی سایت به چه عواملی وابسته است؟ در ادامه به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد.

طراحی سایت

از سال ۱۳۷۲ که به طور رسمی اینترنت وارد ایران شد، البته تنها برای استفاده دانشگاه ها و دانشجویان، تا به امروز کمتر کسیست که با دنیای وب سرو کار نداشته باشد. در هر حوزه ای که باشید، خواسته یا ناخواسته درگیر دنیای وب شده اید. از گرفتن تاکسی آنلاین، خرید از فروشگاه های آنلاین و معتبر، ثبت نام دانشگاه، آموزش های مدارس پس از گسترش ویروس کرونا و …  همه و همه در دنیای وب به وقوع پیوست و حتی اگر فردی تمایلی به شناخت و استفاده از اینترنت نداشته باشد نیز در برابر رشد گسترده تکنولوژی برای رفع نیاز ها به ناچار دنیای وب را لمس خواهد نمود.

وبسایت ها از ابتدای راه اندازی وب پدید آمدند و در موضوعات مختلفی گسترش یافتند. وبسایت ها انواع مختلفی دارند که هر کدام هدفی خاص را دنبال میکنند. وبسایت های فروشگاهی فروش، وبسایت های خبری افزایش بازدید و اطلاع رسانی و  بقیه وبسایت ها نیز برای خود اهدافی دارند که حتما تا به امروز با آنها آشنایی دارید. به طور کلی وبسایت ها صفحاتی هستند که اطلاعاتی را شامل میشوند که میتواند به صورت متن، عکس، فیلم و یا …. باشد که به طور کلی اینترنت هدفی جز آسان نمودن زندگی بشر را دنبال نمیکند.

مطالعه بیشتر: تفاوت سایت شرکتی و سایت فروشگاهی

در ابتدا وبسایت ها ظاهری ساده داشتند و محتوای آنها آنقدر برای موتور های جستجو گر حائز اهمیت نبود. وبسایت های مختلف با عناوین متفاوت ظاهر میشدند و بدون آنکه نظارتی بر آنها صورت گیرد. اما از سال ۲۰۱۰ کم کم سر و کله الگوریتم های گوگل پیدا شد و وبسایت ها را به نظم و صحت اطلاعات و رعایت قوانین وا داشت. طبق این قوانین طراحان وبسایت برای آنکه بیشتر دیده شوند و تجربه ای موفق تر در دنیای وب داشته باشند موظف بودند تا برخی اصول را رعایت کنند. در واقع اکثر این قوانین برای امن تر نمودن دنیای وب و احترام به کاربران تدوین شدند تا تجربه کاربر را بهبود بخشند.

بهبود طراحی سایت

نمیدانم چرا کاربران به وبسایت من توجهی نمیکنند، ماه هاست بر روی وبسایت خود زمان گذاشته ام اما همچنان آن را در صفحات اولیه موتور جستجوگر گوگل نمیتوانم بیابم، گرافیک وبسایت را بسیار بهبود بخشیده ام تا کاربر پسند شود اما تا به حال حتی یک بازدید کننده را هم نتوانستم به مشتری بدل کنم و … از مجموعه سوالاتیست که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشند باعث نا امیدی شما شوند.بهبود طراحی وبسایت یک اقدام مجزا نیست! بلکه مجموعه ای از اقدامات است که وبسایت شما را پیش میبرند و به بهبود طراحی سایت و شرایط آن کمک میکنند.

انجام هریک از این اقدامات به صورت مجزا و بدون توجه به بقیه موارد میتواند تنها به اتلاف زمان شما کمک ویژه ای نماید و سبب شود تا از پیشبرد فرایند بهبود طراحی سایت خود نا امید شوید. طراحی یک وبسایت تازه، فرآیندی پیچیده و دشوار به شمار می آید. بهبود طراحی سایت های قدیمی نیز از آن دشوار تر است و همانند خلق یک سایت نیازمند تخصص و صرف زمان است و نمیتوان انتظار تاثیری یک شبه و زود هنگام را داشت. در ادامه به معرفی و بررسی اقداماتی در جهت بهبود طراحی سایت میپردازیم.

  • همه صفحات وبسایت باید ریسپانسیو باشد!

وبسایت شما باید mobile friendly باشد! حال این به چه معناست؟ از سال ۲۰۱۵ که طبق آمار استخراج شده حدود ۵۰ درصد از جستجو ها توسط تلفن همراه انجام شده است، گوگل بیشتر از رایانه، بر روی تلفن های همراه متمرکز است. زیرا که از ابتدای ظهور موبایل تا به امروز، جستجو در گوگل توسط تلفن های همراه رشد بیشتری از رایانه های همراه و رومیزی داشته است. چرا که جستجو توسط تلفن های همراه به مراتب سریع تر است نیازمند فضای زیادی نیست به علاوه در صورت نیاز به اشتراک گذاری نتایج جستجو در شبکه های اجتماعی و مجازی، تلفن همراه گزینه بهتریست.

الگوریتم Mobile geddon که در سال ۲۰۱۵ توسط گوگل معرفی شد، ریسپانسیو بودن وبسایت ها را برای رتبه بندی در گوگل بررسی میکند. امروزه طیف وسیعی از وبسایت های مختلف با تلفن های همراه سازگاری دارند و به راحتی در تلفن های همراه اجرا میشوند پس میتوانیم اولین گام در بهبود طراحی سایت را سازگار بودن وبسایت با تلفن های همراه بشماریم و در صورت عدم رعایت این امر وبسایت شما در رتبه بندی جایگاه خوبی به دست نخواهد آورد و بازدید کنندگان چندانی نخواهد داشت.

  • پیچیدگی بهترین گزینه برای از دست دادن کاربران!

باور کنید هیچ چیزی به اندازه پیچیدگی در وبسایت برای کاربران آزاردهنده نیست. کاربر وبسایت شما باید بتواند به سادگی به هر محتوایی که نیاز دارد دسترسی پیدا کند. در غیر این صورت به سادگی از وبسایت شما خارج شده و به وبسایت های مشابه رقبا مراجعه میکند! navigation یا همان راهبری وبسایت شما باید به قدری ساده و قابل فهم باشد که هر کسی بدون هیچ وقفه و تفکری به نیاز خود دسترسی پیدا کند.

  • همه صفحات وبسایت، صفحات landing میباشند

انتظار نداشته باشید کاربران شما همگی از صفحه اصلی وارد وبسایت شما شوند. این خود نیز نوعی پیچیدگی به شمار می آید چرا که کاربر به دنبال نیاز خود است یعنی آن مطالب و محتوایی که در یکی از صفحات وبسایت شما قرار دارد. برای کاربر پیدا کردن محتوا از صفحه اصلی کار خوشایندی به حساب نمی آید و میتواند آن را نسبت به وبسایت شما دلسرد نماید. کاربران باید بتوانند از هر صفحه ای که وجود دارد وارد وبسایت شما شوند و به محتوای آن صفحه در کوتاه ترین زمان ممکن دسترسی پیدا کنند. یکی از مهم ترین عوامل بهبود طراحی سایت نیز این مورد به شمار میرود.

  • سرعت وبسایت را فراموش نکنید.

وبسایت های دارای گرافیک بالا، به سرعت بارگذاری نیز باید توجه ویژه ای داشته باشند. درست است که زیبایی وبسایت شما برای کاربر مثال زدنی و جذاب است اما باور کنید سرعت کم بارگذاری وبسایت ممکن است سبب شود تا کاربر قبل از مواجهه با وبسایت زیبای شما با آن خداحافظی کند و از وبسایت های مشابه بهره بگیرد! پس همانطور که زیبایی وبسایت شما برای کاربر مورد توجه است، سرعت آن نیز یکی از مهم ترین عوامل بهبود طراحی سایت به شمار می آید.

در دنیای بازاریابی و فروش نیز، سرعت جایگاهی ویژه و خاص دارد. شرکت های بزرگ و معتبر زیادی برای افزایش سرعت وبسایت های فروش خود میکوشند تا یک تجربه استثنایی و خوب را برای کاربران خود به ارمغان بیاورند و نهایتا بتوانند خدمات و یا محصولات خود را به فروش برسانند. همچنن سرعت انتقال به درگاه های پرداخت و همچنین سرعت پردازش اطلاعات در این درگاه ها نیز از دیگر عوامل مورد اهمیت و مورد توجه است چرا که در هر لحظه ممکن است مشتری و کاربر از ادامه عملیات پرداخت و خرید دست بکشد و پشیمان شود.

  • از طراحی خلاقانه فضای وبسایت غافل نشوبد!

اولین چیزی که پس از ورود کاربر به وبسایت شما نظر او را به خود جلب خواهد کرد طراحی وبسایت شماست! المان های داخلی وبسایت، لوگو، چیدمان و .. همگی دست به دست هم میدهند تا یک وبسایت زیبا و مورد توجه کاربر را به وجود آورند. بهره گیری از لوگویی زیبا و جداب و لینک نمودن آن به صفحه ابتدایی وبسایت میتواند گام اول این طراحی به شمار آید. نظم را فراموش نکنید و تمامی متحوای موجود در وبسایت را منظم دسته بندی کنید. همچنین در یک محتوا اجازه دهید فضای خالی نیز به چشم آید و از پر کردن کل فضا با استفاده از عکس و مطالب مختلف بپرهیزید تا کاربر دچار آشفتگی نشود.

در استفاده از رنگ ها در وبسایت بسیار دقت کنید و از رنگ های خنثی استفاده کنید. رنگ های غیر خنثی به سادگی میتوانند نظر کاربران را به خود جلب کنند پس بهتر آن است که از آنها برای تاکید استفاده کنید و آنها را در بخش های مهم و حائز اهمیت به کار بگیرید. عکس ها جزئی جدا نشدنی از محتوای وبسایت است و نمیتوان بدون استفاده از داده های تصویری توجه مخاطب را به خوبی جلب کرد و همچنین عکس های با کیفیت میتواند به بهبود طراحی سایت شما کمک ویژه ای نمایند به شرطی که بهینه سازی شده باشند و از دیگر عامل بهبود طراحی سایت شما نکاهند یعنی سرعت بارگذاری.

برای کاربر سادگی دسترسی به اطلاعات دارای اهمیت است پس بهره گیری از فونت های ساده و خوانا و همچنین سازگار با مرورگر های مختلف میتواند به بهبود طراحی سایت شما کمک کرده و کاربران شما را راضی نگاه دارد. همچنین پیشنهاد میشود برای طراحی موارد مختلف و بهبود طراحی سایت خود از یک متخصص UI استفاده کنید تا بتوانید از دغدغه های مربوط به بهبود طراحی سایت خود فارغ شوید.

  • استفاده از صفحات اجتماعی را دست کم نگیرید.

ظهور وبسایت های مختلف پایان اینترنت نبود و در ادامه علاوه بر پیشرفت وبسایت ها و بدل شدن وب به جای بهتری برای تبادل اطلاعات و فراگیری آنها، پلتفرم های مختلفی برای ارتباط کم هزینه تر و راحت تر افراد نیز پدید آمد. شبکه های اجتماعی به مرور زمان با گسترش وب در سراسر جهان و بهبوداین شبکه ها با محبوبیت و گسترش فراوانی مواجه شدند. تا جایی که امروزه سراسر دنیا از این شبکه ها بهره برده و پیام ها و عکس ها و بقیه انواع داده ها را به صورت شخصی و عمومی به اشتراک میگذارند.

به طور کلی ماهیانه بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در اینستاگرام و حدود ۱۰۰ میلیون کاربر روزانه در توییتر مشغول فعالیت میباشند که این خود نشانگر اهمیت این شبکه ها برای بازاریابی و یا حتی جذب کاربر است. پس از لینک کردن شبکه های اجتماعی خود به وبسایتتان سر باز نزنید. چرا که برخی از بازدید کنندگان وبسایت تمایل دارند تا  در باره چیزی که میبینند و میخوانند با دوستان و بقیه افراد جامعه صحبت نمایند و این خود میتواند افراد مختلف بسیاری را با شما و برند شما آشنا سازد و یک نوع بازاریابی ویروسی را پدید آورد.

  • به روز باشید 

در جستجوی واژه ها به وبسایت های گوناگونی در صدر نتایج گوگل بر خواهیم خورد که هیچ شناختی در رابطه با آنان نداریم و به ناچار باید به بررسی محتوای هر یک بپردازیم تا به هدف دلخواه خود برسیم. اما در برخی موارد و موضوعات، وبسایت هایی هستند که همواره پیشرو در حوزه تخصص خود و البته به روز و شناخته شده می باشند. حال بیایید تصور کنید که ناگهان این وبسایت ها دست از تولید و ارائه محتوای به روز و نوین بکشند. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعا اتفاق خوشایندی نخواهد بود چرا که وبسایت معتبری نخواهد بود که بتوان به محتوای آن به آسانی اعتماد کرد.

برای بدل شدن به یک وبسایت محبوب، باید به طور مداوم محتوای وبسایت خود را به روز کرده و محتوا های جدید به آن بیافزایید. حتی اگر دارای یک وبسایت بسیار غنی از اطلاعات و محتوا باشید باید به قوانین گوگل عمل کنید تا بتوانید کاربران خود را حفظ کرده و بر تعداد آنها بیافزایید. طبق الگوریتم گوگل، محتوا های جدید و وبسایت های به بروز بالاتر از وبسایت هایی که فعالیت ندارند قرار خواهند گرفت. پس برای بهبود طراحی سایت خود باید همواره به تولید محتوا اهمیت دهید و آن را به طور مداوم ادامه دهید تا بتوانید یک وبسایت خوب را داشته باشید.

تولید محتوا برای وبسایت کار آسانی نیست! چرا که نیازمند رعایت اصول و قوانین زیادیست. یک محتوای خوب میتواند به بهبود طراحی سایت شما کمک کند و بلعکس یک محتوای بد میتواند به حذف وبسایت شما از نتایج گوگل بیانجامد و یا اصطلاحا توسط الگوریتم های گوگل پنالتی شوید. پس بهتر است از یک متخصص در این حوضه کمک بجویید تا دچار اشتباه نشوید.

  • تعامل با کاربر را از یاد مبرید

گذاشتن محتوای درست نکته قابل توجه ایست اما احترام به کاربران نیز در بهبود طراحی سایت به همان اندازه دارای اهمیت است. شاید بگویید تعامل با کاربران در شبکه های مجازی به آسانی انجام میپذیرد و نیازی نیست تا با بازدید کنندگان و کاربران در فضای وبسایت تعامل داشت. اما تعامل با کاربر یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در جایگاه وبسایت شما و نکته ای کارا در بهبود طراحی سایت به شمار میرود. ایجاد یک انجمن برای تبادل نظر کاربران میتواند ایده ای هوشمندانه جهت احترام به کاربر باشد و علاوه بر دریافت نیاز های آنان و شناسایی آنها، بر بهبود رتبه شما در گوگل نیز موثر است.

  • عکس ها و رنگ های وبسایت را سفارشی سازی کنید.

حتما تا به حال اتفاق افتاده است که با دیدن تصویر یا رنگ خاصی، یک برنامه یا وبسایت و یا هرچیز دیگر در ذهن شما تداعی شود. بهره گیری از تصاویر و رنگ های خاص که بتواند توجه بازدید کننده وبسایت را به خود جلب کند و به علاوه در آینده نیز وبسایت شما را در ذهن بیننده تداعی کند ایده ای بسیار هوشمندانه در جهت بهبود طراحی سایت و البته بازاریابی صحیح است. برای مثال جایی در وبسایت در حال صحبت در رابطه با دریا و اقیانوس هستید در این بخش میتوانید از طرح های مربوط به دریا و ساحلی آرامش بخش استفاده کرده تا خواننده بتواند منظور شما را به طور واضح تر تصویر سازی کند.

  • از انیمیشن و موشن گرافیک در وبسایت خود استفاده کنید.

انیمیشن و موشن گرافیک تا حد قابل توجهی وبسایت شما را کاربر پسند تر خواهد کرد و حس بهتری به کاربران شما خواهد داد. حال که در حال حرف زدن در رابطه با انیمیشن ها هستید احتمالا فکر شما معطوف به انیمیشن هاییست که از ذهنیت آن را از کودکی دارید اما نه! انیمیشن ها دارای ۸ نوع کلی هستند. بگذارید یک مثال بزنم. در وبسایت نشانگر موس را بر روی دکمه ای میبرید و هیچ اتفاقی نمی افتد. در وبسایتی مشابه با بردن نشانگر موس بر روی دکمه ها رنگ آنها تغییر میکند. حال کدامیک شما را بیشتر جذب میکند؟ قطعا مورد شماره ۲

سخن پایانی

قطعا تا به حال به بهبود طراحی سایت خود فکر کرده بودید و با خواندن موارد بالا ایده هایی برای بهتر نمودن و بهبود طراحی سایت خود در ذهنتان ایجاد شد. اما همانطور که پیش تر گفته شد، بهبود طراحی سایت به همین سادگی ها هم نیست و پروسه ای زمانبر و تخصصیست که بهتر است توسط یک گروه متخصص صورت پذیرد.

تارینوتک، مجموعه ای خبره و باتجربه در زمینه طراحی وبسایت و سئو، بهبود طراحی سایت شما را تضمین میکند و وبسایت شما را به نتایج برتر گوگل می افزاید تا علاوه بر دلپذیر تر بودن وبسایت شما برای کاربران همیشگی، سیل عظیمی از کاربران و بازدید کنندگانی که میتوانند به مشتری برای خدمات و یا محصولات شما بدل شوند، به سوی وبسایت شما سرازیر شود و به بهبود طراحی سایت و رشد کسب و کار شما یاری رساند.

نظرات

2 پاسخ

  1. با سلام،
    با مطالعه این مقاله و و برخی از مقالات دیگه فهمیدم که سایت تارینوتک چقدر معتبره و از توانایی بالایی برخورداره و اینجا لازم دونستم یه خسته نباشید به این گروه و تیم پر تلاش و حرفه ای عرض کنم.
    امید وارم که همیشه با این قدرت ادامه بدید تا عاشقان وب بتونن از آموزش ها و ..شما بهره مند بشن.
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *