SEM چیست و چه تفاوتی با SEO دارد؟

در دنیای دیجیتال مارکتینگ امروز، فضای رقابتی شدیدی در میان کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد. از این‌رو تبلیغات و بازاریابی آنلاین، بخش مهمی از مسیر دیده شدن و پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی را تشکیل می‌دهند. بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) یکی از موثرترین راه‌های تبلیغات آنلاین است که با هزینه‌ای کم منجر به افزایش مشتریان و در نهایت بالا بردن درآمد می‌شود.

این روش در حالی یکی از قدرتمندترین روش‌های بازاریابی با جستجوی وب به شمار می‌رود که بیش از ۹۲ درصد موتورهای جستجو از آن گوگل است و بیشتر از ۹۰ درصد درآمد این کمپانی از طریق فروش پکیج‌های تبلیغاتی به دست می‌آید.

برای بهره مندی از این روش قبل از هر چیزی باید برای طراحی سایت کسب و کار خود برنامه ریزی کنید.

بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) چیست؟

بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) یا Search Engine Marketing، فرایندی است که در آن موتورهای جستجو با هدف افزایش ترافیک و کسب رتبه بهتر برای کسب و کارهای اینترنتی بازاریابی و تبلیغات انجام می‌دهند.

به نوعی نمایش سایت در موتورهای جستجو جز SEM میباشد حال این نتایج میتواند ارگانیک (SEO) و یا پولی (PPC) باشد.

اولین هدفی که SEM دنبال می‌کند، رسیدن به جایگاه‌ لینک‌های طلایی در صفحه اول است. به همین علت وب‌مسترها به دنبال راه‌هایی هستند تا بتوانند با استفاده درست از SEM و بهبود آن، لینک وب سایت خود را به صفحات اول گوگل بکشانند و بیش از پیش در معرض دیده شدن قرار بگیرند.

زمانی که شما در موتورهای جستجو، چیزی را سرچ می‌کنید؛ محتواهای مرتبط با هدف شما در صفحات نتایج قرار می‌گیرند. در میان این سایت ها، ممکن است چند لینک اول و یا پایین صفحه با علامت AD و یا SPONSER مشخص شده باشد، این وبسایت ها از سرویس گوگل ادز استفاده میکنند. به این معنی که تبلیغ‌کنندگان بایستی به ازای کلیک شما پول پرداخت کنند.

در بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) تنها مخاطبان مورد نظر هدف قرار داده می‌شوند و مفهوم و ارزش پرداخت به ازای هر کلیک به خوبی دیده می‌شود.

مزایا و معایب بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM)

در سال ۲۰۰۹، وب سایت معتبر Internet Live Stats اعلام کرد که روزانه بیش از ۵.۵ میلیارد جستجو در موتور جستجوی گوگل انجام می‌گیرد. این آمار به معنای آن است که در هر ثانیه بیش از ۶۰ هزار جستجو انجام می‌شود و می‌تواند اهمیت جستجوی وب را در بازاریابی به خوبی نشان دهد. مسلما با افزایش کاربران وب، نرخ کلیک‌ها نیز بالا می‌رود و بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) سوددهی بیشتری برای وب مسترها به ارمغان می‌آورد. در ادامه به مهم‌ترین مزایا و معایب این بازاریابی اینترنتی اشاره شده است.

مزایای SEM

از مهم‌ترین مزایای این روش بازاریابی در دنیای دیجیتال با توجه به محبوبیت مرورگرها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دست‌یابی به شهرت برند در موتورهای جستجو
  • راهی سریع برای کسب درآمد
  • بازدهی تبلیغات با هزینه کم
  • پیدا کردن جامعه هدف و بازاریابی مناسب
  • هزینه کمتر تبلیغات SEM نسبت به تبلیغات سنتی
  • برخورداری از اطلاعات مربوط به بازخورد کاربران
  • متناسب برای کسب و کارهای اینترنتی و غیراینترنتی

معایب بهره گیری از SEM

با اینکه بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) مزیت‌های فوق‌العاده ای دارند؛ اما برای اینکه بتوانید بیشترین بهره را از این روش ببرید؛ بهتر است معایب آن را نیز مدنظر قرار دهید.

کلیک‌های فیکی که بر روی تبلیغات شما زده می‌شوند؛ از مهم‌ترین معایب بازاریابی اینترنتی است که باعث می‌شود بدون جذب کاربر یا افزایش ترافیک بابت آن هزینه کنید. همچنین این تبلیغات به صورت رایگان انجام نمی‌شوند و برای داشتن تبلیغ باید هزینه‌ای را پرداخت کنید.

چگونه می توان SEM را بهبود داد؟

برای اینکه بتوانید مشتریان خود را افزایش دهید؛ باید در صدر صفحات گوگل قرار بگیرید! هر چه جستجوی مرتبط کاربران با تبلیغات کمتر باشد؛ ممکن است اصلا تبلیغات شما نمایش داده نشوند. به همین علت بسیار مهم است که از تکنیک‌های بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) برای بهینه‌سازی آن استفاده کنید.

  • برای ارتقای وب سایت، به کیفیت لیست کلمات کلیدی توجه داشته باشید. معمولا کاربران کلماتی که مورد نیازشان است را در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند؛ پس با توجه به آن به دنبال کلمات کلیدی مناسب باشید.
  • برای دیده شدن، متمایز تبلیغ کنید تا در میان شلوغی تبلیغات مختلف گم نشوید و بتوانید نظر کاربر را به خود جلب کنید. شما می‌توانید از تیترهای جذاب و عباراتی برای فراخوانی مخاطب را به سمت کلیک کردن بکشانید.
  • از صفحات فرود که مشتریان بالقوه را در خود نگه می‌دارند غافل نشوید و با طراحی جذاب مخاطب خود را حفظ کنید.

تفاوت SEM و SEO چیست؟

SEO و SEM هر دو از برجسته‌ترین فرایندهای دیجیتال مارکتینگ هستند که به منظور افزایش ترافیک، دیده شدن برند، بالا بردن نرخ کلیک و در نهایت کسب درآمد بیشتر انجام می‌شوند.

با اینکه ممکن است این دو شبیه هم به نظر بیایند اما دو مفهوم کاملا متفاوتی هستند و کاربردهای مختلفی دارند. SEO که به معنی بهینه‌سازی موتورهای جستجو است؛ شامل فعالیت‌هایی می‎‌شود که بر روی وب سایت انجام می‌گیرند تا آن را از نظر موتورهای جستجو بهینه سازند و در رتبه‌های برتر قرار دهند، در حالیکه SEM در اینترنت به تبلیغ و بازاریابی کسب و کارهای آنلاین می‌پردازد و بدون توجه به الگوریتم‌های موتورهای جستجو، نرخ کلیک و ترافیک وب سایت را افزایش می‌دهد.

این استراتژی می‌تواند کاربران را به کلیک کردن بر روی لینک وب سایت، تماس با شماره کسب و کار و خرید از آن ترغیب نماید.

استفاده از SEM چگونه باعث بهبود سئو می شود؟

با کمک بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM)، سئو می‌تواند زودتر به نتیجه برسد. چرا که روند بهینه‌سازی سئو زمان‌بر است. در حالیکه SEM در زمان کوتاه‌تری به نتیجه می‌رسد. همچنین SEM با هدف تبلیغات سایت و جذب مخاطب انجام می‌شود که افزایش ترافیک وب سایت را در پی دارد. این عامل می‌تواند در بهبود سئو موثر واقع شود و به بالا رفتن رتبه وب سایت کمک کند. شما می‌توانید با بهره‌گیری از بازاریابی موتورهای جستجو و تکنیک‌های سئو، در راستای توسعه و بهبود وضعیت وب سایت خود گام بردارید.

آیا استفاده از SEM هزینه ای هم دارد؟

برخلاف تکنیک‌های سئو که بدون هزینه هستند یا هزینه کمی دارند؛ شما برای برخورداری از بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) بایستی هزینه‌ای را پرداخت کنید. معمولا هزینه‌های این روش بازاریابی اینترنتی در بخش تبلیغات متنی، کلیکی یا تصویری پرداخت می‌شود. یعنی شما باید بابت هر کلیک، تماس یا خرید، هزینه‌ای را به شرکت‌های تبلیغاتی گوگل پرداخت کنید.

اهمیت بهره گیری بازاریابی موتورهای جستجو

با توجه به اینکه امروزه استفاده از اینترنت فراگیر شده است؛ شاهد افزایش کسب و کارهای آنلاین در این فضا هستیم که با یکدیگر مشغول به رقابت هستند. بازاریابی از طریق موتورهای جستجو (SEM) یکی از موثرترین روش‌هایی است که مخاطبان شما را پیدا می‌کند و با جذب آنها باعث افزایش ترافیک و در نتیجه سوددهی بیشتر کسب و کار می‌شود. شما می‌توانید با کمک SEO و SEO به دیده شدن برند خود کمک کنید و در مسیر پیشرفت و رونق کسب و کار خود قرار بگیرید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *