الگوریتم کافئین

الگوریتم کافئین

امروزه محبوب ترین موتور جستجو برای کاربران اینترنت، گوگل می باشد. این موفقیت بزرگ حاصل تلاش بی وقفه مهندسین این شرکت است که پیوسته الگوریتم های مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.

تا به امروز الگوریتم های مختلفی بدین منظور ایجاد شده است که از جمله آن ها می توان الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن و… را نام برد. در حالت کلی می توان گفت وظیفه اصلی این الگوریتم ها این است که در سریع ترین زمان ممکن عبارت جستجو شده توسط کاربر را تحلیل کنند و با کمترین خطا صفحات مورد نیاز را در اختیار کاربر قرار دهند.

هدف گوگل از راه اندازی الگوریتم جدید چه بود؟

پیش از سال ۲۰۰۹ گوگل سیستمی به نام index داشت که هرصفحه را با توجه به کلمه کلیدی، گروه بندی می کرد. هنگامی که کاربر کلمه ای را جستجو می کرد گوگل با توجه به گروه بندی هایی که توسط index صورت گرفته بود، تعدادی صفحه انتخاب و برای کاربر به نمایش می گذاشت.

با توجه به اینهکه انبوهی از کلمات کلیدی می بایست به روزرسانی می شد. سرعت این به روزرسانی پایین بود به گونه ای که مهم ترین کلمات ممکن بود هر دو هفته بار آپدیت شوند. به همین دلیل وب سایت های تازه تاسیس گاها تا چندماه از دید گوگل به دور می ماندند.

با پایین بودن سرعت به روزرسانی، هر زمانی که کاربر کلمه مود نظر خود را جستجو می کرد با صفحات قدیمی و مطالب قدیمی مواجه می شد. زیرا گوگل برای برای آپدیت کردن هر گروه باید اطلاعت صفحات را بدست می آورد و سپس به آنالیز می پرداخت. طبیعتا بروزرسانی همه ی صفحات در یک زمان اتفاق نمی افتاد. این ایراد گوگل را به فکر طراحی یک الگوریتم جدید انداخت.

در ادامه قصد داریم یکی بهترین الگوریتم های گوگل را که انقلابی عظیم در موتورهای جستجو بود، برای شما بیان کنیم.

با ما همراه باشید تا تمامی جوانب این الگوریتم را بررسی کنیم.

الگوریتم کافئین چیست؟

گوگل در سال ۲۰۰۹ آپدیت جدیدی تحت عنوان الگوریتم کافئین ارائه کرد. الگوریتم کافئین یک سیستم جدید در ایندکس کردن وب محسوب می شود. هدف از ساختن الگوریتم کافئین، بهبود فرایند ایندکس صفحات گوگل می باشد. به صورت خلاصه این الگوریتم سبب می شود تا گوگل، صفحات بیشتری را با سرعت بیشتری خزیده و ایندکس کند.

نحوه عملکرد و کارایی الگوریتم کافئین

قبل از آشنایی بیشتر با الگوریتم کافئین در ابتدا می خواهیم بدانیم موتور جستجوی گوگل صفحات سایت خود را چگونه شناسایی و رتبه بندی می کند؟

گوگل برای بررسی صفحات سایت و رتبه بندی از ربات استفاده می کند. ربات های گوگل در تمامی صفحات حرکت می کنند و محتوای نوشته ی همه سایت ها را می خوانند. به این عمل ربات ها crawl (کراول) گفته می شود. از بین این اطلاعات جمع آوری شده توسط ربات ها، گوگل هرآنچه را که برای شناسایی سایت لازم است را طبق یک الگوریتم خاص جداسازی و ئخیره می کند که به این عمل index گفته می شود.

به هنگام سرچ کاربر در مورد یک موضع گوگل از اطلاعات ایندکس استفاده می کند و صفحات متناسب با درخواست کاربر را نمایش می دهد.

یکی از بزرگترین مشکلات این الگوریتم این بود که سرعت ایندکس صفحات پایین بود و تعداد صفحاتی که می توانست در واحد زمان ایندکس شود کم بود. به همین دلیل گوگل برخی سایت ها را نمی توانست ایندکس کند و از دید گوگل به دور می ماند. همانطور که می دانید در سئو یک سایت در صورتی که همه ی صفحات توسط گوگل بررسی نشود، باعث می شود رتبه سایت پایین آمده و صفحات خوب دیده نشوند.

با سرعت پایین ایندکس گذاری، تازگی محتوا از بین رفته بود و عموما گوگل صفحات تکراری را به نمایش می گذاشت. این موضوع سبب نارضایتی کاربران شد. همین امر سبب شد گوگل به فکر طراحی الگوریتم کافئین بیفتد.

کافئین یکی از الگوریتم های گوگل است که در سال ۲۰۰۹ معرفی و رونمایی شد و در سال ۲۰۱۰ از آن بهره برداری شد.

استفاده از الگوریتم کافئین برای ایندکس گذاری سایت ها در موتور جستجوی گوگل سبب شد توانایی گوگل در بررسی سایت و بروزرسانی چندین برابر شود. گوگل این توانایی را به دست آورد که داده هایی را جمع آوری کندو آنها را در عرض چند ثانیه به ایندکس خود اضافه کند.

سرعت ایندکس شدن سایت ها تا جایی بالا رفت که محتواهای جدید و سایت های جدید بسیار راحت تر از قبل در اختیار کاربران قرار گرفت. محتواهایی که نیاز بود در لحظه به روز شوند اینبار دیگر با هیچ مشکلی برای آپدیت مواجه نبودند.

مزایای الگوریتم کافئین

در این بخش به دو مورد اساسی از مزایای الگوریتم کافئین می پردازیم

۱.کافئین محتوا را سریع تر در اختیار کاربران قرار می دهد.

پیش ازین سیستم های خزنده در صفحات گوگل به صورت دسته ای کار می کردند. ربات گوگل در صفحات گوگل می خزید، صفحات را پردازش می کرد و در آخر آن ها را به فهرست اضافه می کرد. در حالی که این کار صورت می گرفت، مابقی صفحات پردازش شده می بایست در گروه منتظر می ماندند تا روند کار طی شود و پس از بررسی تمامی صفحات، اطلاعات به صورت یکجا در اختیار کاربر قرار می گرفت.

اما حضور کافئین سبب شد گوگل ۵۰ درصد در ایندس خود رشد کند. در نظر داشته باشید که کافئین تنها سبب افزایش سرعت بررسی صفحات نشده است؛ بلکه به محض اینکه صفحه مرتبط با کلمه ی سرچ شده توسط کاربر شناسایی شد، در اختیار کاربر قرار می یگرد.

۲.ظرفیت ذخیره سازی گوگل افزایش یافته است.

کافئین سبب شد که شاخص ایندکس گوگل به طور قابل توجهی بزرگتر از قبل شود. اما این پیشرفت و افزایش شاخص نیاز به یک ظرفیت ذخیره سازی قابل توجهی داشت. برای پیاده سازی الگوریتم کافئین ظرفیت ذخیره سازی گوگل نیز افزایش یافت.

۳.ارتباط 

قبل از اینکه الگوریتم کافئین روی کار بیاید، گاهی کاربران با سرچ یک کلمه پاسخ های درستی از گوگل دریافت نمی کردند و در واقع ارتباطی بین کلمه مورد نطر و نتایج گوگل وجود نداشت. کافئین توانست ارتباط بین نتایج جستجو و عبارت جستجو شده را بهبود بخشد.

۴.افزایش جذب کاربران

پیش ازین با هربار سرچ راجب یک کلمه واحد تنها صفحات تکراری و مطالب تکراری برای کاربر نمایش داده می شد و گاها چندین روز طول می کشید تا مطالب مرتبط با یک کلمه آپدیت و بروز شود. امروزه الگوریتم کافئین با سرعت بالایی که در ایندکس کردن و بروز کردن مطالب دارد، می تواند هر لحظه مطلب جدیدی را به کاربران ارائه دهد و این تنوع در مطالب سبب جذب کاربران بیشتری می شود.

تاثیر الگوریتم کافئین بر روی سئو

هنگامی که یک متخصص سئو تغییری در یک متن یا یک بخش از سایت ایجاد می کند، الگوریتم کافئین به سرعت از این تغییر مطلع می شود، تغییرات را بررسی و آن را ایندکس می کند.

بنابراین متخصصین سئو با گذاشتن یک محتوای مناسب می توانند از مزایای الگوریتم کافئین بهره گیرند و با سرعت بیشتری رقبای خود را پشت سر گذارند. لازم به ذکر است که این الگوریتم بر روی سرعت سایت و رتبه بندی وب سایت تاثیری ندارد و از اهمین آن کم نمی کند. بلکه محتوای جستجو شده را با سرعت بیشتری نمایش می دهد.

متخصصین سئو می توانند از این کارایی الگوریتم بهره گیرند و با انتشار مطالب مفید در زمان های مشخص و منظم به بهبود وب سایت خود کمک کنند.

گوگل کافئین بر روی چه سایت هایی تاثیر گذاشت؟

بر خلاف دیگر الگوریتم ها، الگوریتم کافئین تاثیر منفی آنچنانی بر روی سایت های مختلف نداشت. با این حال پس از آپدیت برخی سایت ها شاهد رشد منفی خود بودند. در واقع با راه اندازی این الگوریتم و افزایش سرعت بررسی سایت های مختلف، سایت هایی که به دلیل سرعت پایین ایندکس قبلا از دید گوگل به دور مانده بودند، به روی کار آمدند. در واقع سایت هایی که هرروز آپدیت می شدند و مطالب خود را بروزرسانی می کردند، خیلی زود از گوگل پاداش خود را دریافت کردند.

تاثیر الگوریتم کافئین روی کاربران

از زمان معرفی این الگوریتم، به روز بودن صفحات نتایج جست و جوی گوگل برای کاربران تا ۵۰درصد افزایش پیدا کرده است. این افزایش به روز بودن فقط شامل متن ثابت نیست و اشکال دیگری مانند ویدیو، تصاویر، اخبار و به روز رسانی های بلادرنگ را هم در بر می گیرد.
به عنوان مثال، زمانی که گوگل یک صفحه وب را ایندکس می کند اطلاعاتی درباره ی صفحات خارجی که به آن صفحه لینک شده و اینکه چه متنی در این لینک ها استفاده می شود را ذخیره می کند. زیرساخت کافئین انعطاف بیشتری در نوع جزئیاتی که می توانند با یک محتوا ذخیره شوند، دارذ. همانطور که وب سایت ها تغییر می کنند و داده های با ارزش جدید درباره محتوای خود ایجاد میکنند، گوگل در این حالت دیگر مجبور نیست که برای استفاده از آن و ایجاد تغییر در آنها، یک کد جدید ایجاد کند. این می تواند به این معنی باشد که اگرچه کافئین خود یک تغییر الگوریتم رتبه بندی نیست، اما در آینده می تواند رتبه بندی کنه!

کلام آخر…

سیستم جدید یک تحول بزرگ را در زمینه اینترنت و موتورهای جستجو ایجاد کرد تا نتایج بهتری را در صفحات جستجو برای کاربران ایجاد کند. این آپدیت تاثیر مستقیمی بر روی رتبه بندی سایت ندارد از این رو نگران پنالتی خوردن توسط کافئین نباشید. تنها چیزی که رتبه بندی سایت شما را تغییر می دهد تولید و انتشار یک محتوای سئو شده است. از معرفی الگوریتم های جدید تعجب نکنید. گوگل هرروز در حال رشد است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *